Проява на политическа зрялост и далновидност е ротацията да се

...
Проява на политическа зрялост и далновидност е ротацията да се
Коментари Харесай

Габриел: Правителството показа, че може да носи стабилност. Проява на политическа зрялост е ротацията да се случи

Проява на политическа зрялост и предвидливост е ротацията да се случи. Това съобщи в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. На въпрос единно ли е държавното управление, тя сподели:

" Ден като днешния демонстрира, че държавното управление може да носи и непоклатимост. Докато се резервира и разговорът, прозрачността, откритостта, до момента в който има повече прояви на политическа зрялост, които да носят отговори на грижите на жителите, държавното управление ще остане устойчиво ".

По отношение на проекта за обективен преход, Мария Габриел акцентира, че посланията в него са ясни и че централите няма да бъдат затваряни преди 2038 година. Според нея в проекта е застъпена доста ясна тактика за работните места, бистрота във връзка с вложители и вложения.

" Правителството декларира своята подготвеност да бъдат предоставени компесаторни пакети за хората, които имат потребност от такава помощ ", сподели още Мария Габриел.

За своята аудиенция и извършени срещи в Съединени американски щати, тя сподели, че сред България и Съединени американски щати има взаимна поддръжка, съгласуваност, общи отговори на световни и районни провокации.

По въпросът с войната в Украйна, Мария Габриел уточни, че страната ни би трябвало да продължи да оказва помощ на Украйна както в политически, по този начин и в филантропичен и дипломатически проект. Според нея тази помощ се цени.

По тематиката с Шенген, външният министър съобщи:

" Трябва да има координирани старания във връзка с Шенген и тези старания трябвад да бъдат на всички фронтове. Всички институции сме извънредно дейни. За нас е значимо да адресираме запасите на две държави-членки и виждаме, че при Нидерландия има очевиден прогрес, от страна на Австрия би трябвало да продължим с причини, числа и обстоятелства ".

 
   
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР