„Провокиран съм да предложа да започнем изграждането на скоростен път

...
„Провокиран съм да предложа да започнем изграждането на скоростен път
Коментари Харесай

Шишков: Започваме проучване за изграждането на магистрала от АМ „Марица“ до Маказа

„ Провокиран съм да предложа да стартираме построяването на скоростен път или на автомагистрала, според от това какво се потвърди механически, в частта от Автомагистрала „ Марица “ до Маказа, което значи връзка с Кърджали и доста повече за района. Знаете, че като районен министър от дълго време приказвам да бъде построена цялостна съгласуваност и, уповавам се, в къси периоди да ви отговорим дали тръгваме в тази посока. Оста „ север – юг “ започнахме да я развиваме като планове в северната част от Русе към Велико Търново “.

Това съобщи на конференция в Кърджали министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков след работна среща в града с кмета Хасан Азис. Шишков изрази мнение, че развиването ѝ би трябвало да стартира и от южната част, като това може би ще е генералното решение на въпроса.

Министърът обърна внимание, че за всяка процедура, без значение дали за обходен път или автомагистрала, би трябвало да се направи Оценка на въздействието върху околната среда и да се избере трасе, само че увери, че ще разпореди на Агенция „ Пътна инфраструктура “ да стартира изследване, защото все още тези стъпки не са подхванати.

Министър Шишков изясни, че новата автомагистрала ще има връзка с Кърджали, като на процедура придвижването няма да минава през града, и ще доближава до Маказа. Той подсети, че сега държавното управление прави цялостна идея за разширение на част от граничните контролно-пропускателни пунктове, измежду които е и „ Маказа “.

„ Не си мислете, че ще дадем пари да се направи скоростен път до Маказа и най-после пунктът да не може да поеме цялото придвижване. Не инцидентно споделих, че това е един сериозен транспортен кулоар, който би трябвало да бъде решен от край до край – от Русе до Маказа, дружно с „ Граничен контролно-пропусквателен пункт Маказа “, безапелационен бе той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР