Провокира сериозен интерес как може точно по Коледа да започне

...
Провокира сериозен интерес как може точно по Коледа да започне
Коментари Харесай

Боил Банов: Разрушаването на къща точно по по Коледа е съмнително

Провокира сериозен интерес по какъв начин може тъкмо по Коледа да стартира такова разрушение на знакови обекти. Това разяснява министърът на културата Боил Банов, откакто в празничните дни стартира разрушаването на къщата на ген. Рачо Петров на столичния бул. „ Дондуков ". „ Някак си не беше естествено ", сподели министърът в предаването „ Тази заран " по bTV.

В момента, в който разбрахме оня ден, спряхме незабавно разрушаването. Не мога да кажа за какво е почнало то, видях единствено отчасти документи. Днес е първият работен ден, в който ще създадем всички разяснения за какво, по какъв начин, дали е законно, или не, дали е морално, или не, сподели още той. Къщата е знакова. Със сигурност не е индивидуален монумент на културата, само че би трябвало да влиза в колективен монумент. Всички тези елементи обаче ще станат ясни през днешния ден, добави министърът.

Той уточни, че постройката е изоставена от доста години. „ В случаи като този страната, в лицето на съответната общината, може да предприеме две неща. Едното е да стартира да построява тази къща и да я ипотекира за сметка на притежателите, които, в случай че не могат да си заплащат ипотеката в действителност, да се отнеме в интерес на общината. Само че това става доста комплицирано, тъй като някой път притежателите са по 20 – 25 индивида и би трябвало да има автограф на всеки един от тях – процедура, която се жали в съда и става безкрайна. Другото, което може да направи, при обекти, които към този момент са посочили градивна неспособност да съществуват в тази визия, е да ги отстрани и да изисква преизграждане в същия тип ", сподели Банов.

„ Всичко може да се възвърне, всичко би трябвало да се възвърне и оттук нататък всичко ще се възвръща ", увери министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР