Провокацията с Делян Пеевски е тотално блокиране на цялата държава

...
Провокацията с Делян Пеевски е тотално блокиране на цялата държава
Коментари Харесай

Осман Октай: Провокацията с Пеевски е блокиране на цялата държава

" Провокацията с Делян Пеевски е тотално блокиране на цялата страна (заради глобите по " Магнитски " - б.р.) Той е лидер на две листи. Рискуваме банковите сметки на Народното събрание да бъдат блокирани. Движение за права и свободи получава дотация от Българска народна банка посредством Министерство на финансите - могат да бъдат блокирани тези сметки. ЦИК би трябвало да внесе пари на Движение за права и свободи като участник в изборите - могат да бъдат блокирани сметките на ЦИК. Мафията дотам нападателно играе към Бойко Борисов и към Ахмед Доган ". Този коментар направи пред БНР Осман Октай, политически анализатор, някогашен заместник-председател на Движение за права и свободи, в този момент е член на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на Румен Радев за втори президентски мандат.

Със зависимостите, които Пеевски разполага върху Доган и модела " Доган ", постанова своето номиниране в тези листи. Така би трябвало да се одобри номинирането му за лидер на две листи за парламентарните избори, съобщи Октай.

Според него единствено младежите, които не са били в пионерските организации педи 1989 година, могат да отвоюват страната от " лапите на мафията ".

Октай дефинира апела за обединяване на нацията като отвод да се търси сметка от някогашните ръководещи за корупцията и чекмеджета: " Групировките, които са обрали страната, изкарват в центъра на София камиони и стачкуват против служебното държавно управление и президента Радев. Затова притежателите на протестиращите компании се крият. Това са следени митинги. Целта е да се дестабилизира страната и мафията да не разреши да се отвоюва превзетата от нея страна ".

По думите на анализатора най-големият проблем е, че " моделът " Доган ", зад който се крият обръчите, дава сигнал да не се пипа мафията към Ахмед Доган, тъй като има заплаха за етническия мир - това е дневният ред от София до Брюксел ": " Подписката, която Движение за права и свободи провежда от тук до Брюксел против служебните министри и президента, че са опасност за етническия мир, значи, че зад Доган употребяват и етническата карта, което е обезпокоително ".

Осман Октай изрече мнение, че Мустафа Карадайъ - водач на Движение за права и свободи и претендент на партията за президент, е " използван от мафиотския модел, който се крие зад Доган ".

Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 година ще е неповторим ден, когато ти ще гласуваш по едно и също време за съответен човек (мажоритарен избор на президент) и за лист от хора (подбрани от и правилни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР