Провокация към усилията на всички лекари, които се борят с

...
Провокация към усилията на всички лекари, които се борят с
Коментари Харесай

Проф. Костов: 12 хил. души на стадиона са провокация към усилията на лекарите

Провокация към напъните на всички лекари, които се борят с ковид. Така пулмологът проф. Коста Костов, който оглявяваше Медицинския експертен съвет за ковид към държавното управление, дефинира решението на управляващите да пуснат 12 000 души на националния стадион " Васил Левски " за финала на Купата на България на 1 юли сред тимовете на ЦСКА и “Локомотив Пловдив “.

" Това е двуличие! Всички сме наясно какво ще се случи на стадиона. Те ще се прегръщат, ще викат, ще скачат, ще безчинстват отново, ще хвърлят бомби. Това са извънредно рискови контакти ", сподели Костов във вторник пред БНР.

Той съпостави епидемията с бълбукащ извор, който би могъл да се трансформира в гейзер, в случай че не сме наясно с заплахите, които ни дебнат.

" Освен че се вършат повече проби и свободата, която дадохме на хората, също има присъединяване в това повишаване на броя на инфектираните с Covid-19 ", сподели той.

" Притеснен съм, че има непропорционалност на освобождение на ограниченията и компромисът, който се направи със стадионите - да се пуснат 12 000 души на мача за купата на България, считам че е прекомерно и даже компрометира декларираните 3 Д от проф. Тодор Кантарджиев (дисциплина, стерилизация и отдалеченост - бел.ред.) ", съобщи проф. Костов и изрази изрично противоречие с това. Той напомни, че мач в Бергамо е бил огнище за епидемията в Италия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР