Провокативно изказване на водача на „Възраждане“ Костадин Костадинов предизвика словесен

...
Провокативно изказване на водача на „Възраждане“ Костадин Костадинов предизвика словесен
Коментари Харесай

Костадинов с нова провокация, поиска оставката на Сербезова след трагедията във Враца

Провокативно изявление на лидера на „ Възраждане “ Костадин Костадинов провокира вербален конфликт в Народното събрание тази заран, написа " Сега ". Повод стана трагичният случай във Враца от предния ден. Тогава жена умря след 40-минутно очакване пред незабавното поделение на локалната болница, където й поискали тест за Ковид.

Костадинов употребява случая, с цел да насочи следващите си обвинявания против здравната система и против здравните управляващи в частност. Той разгласи, че страната се ръководи от „ античовешки режим “, и изиска оставката на министъра на опазването на здравето Асена Сербезова с претекста, че би трябвало да понесе отговорност, тъй като не е отменила протоколите за деяние, въведени от предшественика й Стойчо Кацаров. „ Ако тук в залата има хора, а освен народни представители, да станем и да почетем освен вчерашната почтена жертва, само че и всички останали, които през последните години станаха жертви на едно нечовешко, бездушно отношение “, обърна се лидерът на „ Възраждане “ към сътрудниците си депутати.

Това обърка ръководителя на Народното събрание Никола Минчев, който не знаеше по какъв начин да реагира на провокативното послание. Да одобри настояването на Костадинов означаваше да поддържа обвиняванията му против здравната система. Ако го отхвърлеше, тогава щеше да се изложи на офанзиви, че отхвърля да уважи паметта на умрялата жена. Останалите депутати също се чудеха по какъв начин да постъпят – някои понечваха да станат, по-късно сядаха, като виждаха, че парламентарните им групи не реагират. На крайници се изправиха депутатите от „ Възраждане “, както и някои от Има Такъв Народ, отпред с водача им Тошко Йорданов.

От неуместното състояние избави сътрудниците си Георги Михайлов от Българска социалистическа партия, който излезе на трибуната, с цел да отговори на Костадинов. Социалистът, който е доктор по специалност, посочи че здравната система няма да се промени с заявления. Накрая насочи личен апел към лидера на националистите: „ Моля ви, не превръщайте една човешка покруса в знаме, което да развявате от трибуната на Народното събрание. Много ви апелирам като доктор. Това е неприемливо. “

Костадинов репликираше от мястото си, само че не се реши да отвърне на Михайлов от трибуната.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР