Провоенният руски телеграм канал Рибар потвърждава за украинска атака срещу

...
Провоенният руски телеграм канал Рибар потвърждава за украинска атака срещу
Коментари Харесай

Украйна удари руски кораб с изцяло подводен дрон край Севастопол

Провоенният съветски телеграм канал " Рибар " удостоверява за украинска офанзива против съветски транспортен съд и изпратен да го избавя влекач, напускащи Севастополския залив. Според информацията това се е случило в петък сутринта, като е бил ударен патрулният транспортен съд " Павел Державин " план 22160, оповестява Руската работа на Би Би Си.

" За страдание корабът получи щета в рулевата група. За оказване на помощ към " Державин " е изпратен влекач, който също е нападнат от врага. Корабите останаха на вода, само че степента на вредите не е известна. Любопитното в тази обстановка е, че епицентърът на гърмежа е бил под водата. Това може да значи потреблението на изцяло потопяеми безпилотни атакуващи дронове. Това изяснява неналичието на опозиция от страна на екипажа на кораба (те не са го видели), както и прекосяването на морски дронове през боновите загаждения. Освен това украинските въоръжени сили към този момент разполагат с дронове от този вид ", написа " Рибар ".

Източници в СБУ също оповестяват за офанзива против съветски кораби, само че дават малко по-различна информация. Според тях носителят на крилати ракети, корабът от план 21631 Буян-М, е бил нападнат в петък, а офанзивата против " Павел Державин " е осъществена два дни по-рано.

Източници от украинското разузнаване към момента не разкриват детайлности, само че прибавят, че интервенцията е извършена взаимно с украинския флот, като и двата кораба са били ударени от дронове Sea Baby с пробно оръжие.

Ракетите от вида " Калибър " могат да бъдат въоръжени както с дребни ракетни кораби от план 21631, по този начин и от патрулни кораби от план 22160.

Руският Черноморски флот не разяснява известията за нахлуване против кораби, заявявайки единствено, че се организират планувани учения за противоминна и противодиверсионна отбрана във външния рейд на Севастополския залив.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР