Провинция Хайнан в Южен Китай се готви да изгради съоръжение

...
Провинция Хайнан в Южен Китай се готви да изгради съоръжение
Коментари Харесай

Фабрика в Китай ще произвежда по 1000 сателита на година

Провинция Хайнан в Южен Китай се готви да построи оборудване за произвеждане на спътници, до момента в който най-южният ракетен център на страната се приготвя за възходящ брой комерсиални изстрелвания, оповестява CGTN.

Фабриката ще сглобява спътници в индустриални линии, сходни на тези в автомобилната промишленост. Така доста ще се понижат разноските за галактически планове и ще се подтиква комерсиалната галактическа промишленост на Китай.

„ Очаква се годишното произвеждане да доближи 1000 спътника “, сподели Лиу Ботао, основен инженер в Пекинския институт за планиране на галактически кораби.

Експерти от национални аерокосмически институти и търговски галактически компании се събраха в Хайнан, с цел да обсъдят дизайна на оборудването, тъй че да може да обслужва огромния брой комерсиални изстрелвания в бъдеще.

Сателитите нормално се създават един по един за планувана цел и такива еднократни планове постоянно идват с несъразмерни разноски. Фабриката ще помогне на частни компании да изпратят спътниците си в космоса на по-достъпна цена.

Освен това фабриката ще бъде издигната покрай стартовите площадки в североизточния град Уънчан в Хайнан, с което ще се понижат транспортните разноски.

„ В предишното спътниците са били създавани в цялата страна и по-късно са изпращани до Хайнан. С помощта на фабриката ще можем да изстреляме спътниците, откакто бъдат издигнати “, сподели Джан Чънхао, шеф на административното бюро на Wenchang International Aerospace City.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед59895Полк. Николай Марков за патогенните процеси в Европейски Съюз и за превръщането му във федерацияАлтернативен Поглед52116Полк. Николай Марков: Политическа партия като калифорнийски скакалци унищожават всичко, до което се докоснатАлтернативен Поглед107673Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед67788Проф. Николай Витанов: Япония за напредналиКоментарен Поглед23128Зорница Илиева: Фатална загуба на партията на Ердоган на изборите в ТурцияАлтернативен Поглед551174Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед180863Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед139340Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед124295Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед107673Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАвторски:ПоследниНай-четениРадко Ханджиев6625Европейцит
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР