Проверяват версия за умишлен палеж на бързия влак между Варна

...
Проверяват версия за умишлен палеж на бързия влак между Варна
Коментари Харесай

Проверяват версия за умишлен палеж на бързия влак София - Варна

Проверяват версия за тенденциозен палеж на бързия трен сред Варна и София, при който край Каспичан бяха изпепелени два вагона. Това обявиха от транспортното министерство за " По света и у нас ".

 Горя влакът София-Варна, изтеглиха пасажерите, има потърпевш ватман (видео) Виж още

Проверките досега не са разкрили неточности в дейностите на чиновниците на БДЖ и НКЖИ. След случая вкарват противопожарни системи в пътническите вагони.

Пожарът се проверява от три комисии на прокуратурата, НКЖИ и самостоятелни специалисти. Все още не е ясна съответната причина, огледите на вагоните не престават. Според заместник-министъра на превоза Красимир Папукчийски не е изключено огънят да е тръгнал от тоалетната поради неизгасена цигара. Версията за тенденциозен палеж също не се изключва. Двата вагона са изгорели в границите на 20 минути.

" От напредването на влака от гара Каспичан до настъпването на събитието е извънредно малко в границите на три километра, или към три минути, което демонстрира, че не може за толкоз малко време да се генерира такова мощно възпламеняване. Не на последно място би трябвало да отчетем, че по време на придвижването на влака е бил много сериозен и вятърът ", посочи Папукчийски.

Щетите от пожара са на стойност към три милиона лв.. За да се избегнат сходни произшествия от транспортното министерство плануват оттук насетне всички вагони, които влизат за ремонт и рационализация да имат противопожарна система. Датчик за дим ще има и в скритите пространства - шкафовете, където има електрически апарати, и тоалетните. Тази инвестиция ще влезе в границите на проекта за рационализация на старите вагони.

" От през днешния ден съм разпоредил на БДЖ на всички места, където няма образен взор от страна на кондуктора от детайлите на вагона да бъдат сложени сензори за информация за генериране на пушек ", добави заместник-министърът.

При настоящия вагонен състав 15 % имат тази система. При останалите 85 % сега се разчита главно на бдителността на кондуктора и машинистите. На този декор данните демонстрират, че междинната възраст на всички вагони в състава на БДЖ е 32 години.

Избрано

Има ли заплаха от световна зърнена рецесия?

Избрано

Очертанията на войната: Нарастващата роля на Иран и неговите балистични ракети

Избрано

Специално пред Българска национална телевизия: Дан Шомън - индивидът, без който Обама нямаше да стане президент

Избрано

Защо се бавят даренията за потърпевшите от потопа в Карловско?

Избрано

Кога България ще има система за ранно уведомяване за бедствия?

Избрано

Духът на Паисиевата история оживява в Националния исторически музей

‹›

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР