Проверяват банки и телекоми дали ни цакат с договорите. КЗП

...
Проверяват банки и телекоми дали ни цакат с договорите. КЗП
Коментари Харесай

Проверяват банки и телекоми дали ни цакат с договорите


Проверяват банки и телекоми дали ни цакат с договорите. КЗП стартира инспекции на телекомите и кредитните институции. В инспекцията ще взе участие и Комисията за отбрана на персоналните данни.

Комисията за отбрана на потребителите и Комисията за отбрана на персоналните данни стартират инспекции на договорите на телекомите и кредитните институции за потреблението на неравноправни клаузи и до каква степен са предпазени правата на потребителите.

Двете институции ще реализират надзор и върху онлайн платформите за търговия и осведомителни уеб сайтове върху това по какъв начин същите събират и обработват персонални данни, посредством така наречен „ бисквитки “ и възможното им потребление за използване на нелоялни търговски практики.

От двете комисии ще бъдат изискани всички общи условия и типизирани контракти, с които тези оператори работят, с цел да може специалистите да преценяват, дали вътре има непозволени клаузи и за клаузи увреждащи правата на физическите лица по регламента за отбрана на персоналните данни.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР