Проверява се разпоредили ли са задържане на Николай Павлов Софийската

...
Проверява се разпоредили ли са задържане на Николай Павлов Софийската
Коментари Харесай

Прокуратурата с проверка на висшестоящи полицаи заради „Булгаргаз“

Проверява се разпоредили ли са задържане на Николай Павлов
Софийската градска прокуратура прави инспекция предвид на данни за вероятно осъществено закононарушение от общ темперамент от висшестоящи чиновници на ГДНП, обвързвано с „ Булгаргаз “, оповестяват от обвиняването.

На 10.02.2022 година прокурори в Софийска градска прокуратура (СГП) са отделили материали от формираното досъдебно произвеждане по случая с „ Булгаргаз “ с оглед данни за осъществено закононарушение по член 282 от Наказателен кодекс от висшестоящи чиновници от Главна дирекция „ Национална полиция “ (ГДНП).

След разбор на материалите по делото, наблюдаващите прокурори са открили направени докладни мемоари по отношение на инспекция по кореспонденция по разказа на ГДНП с сложени върху тях ръкописни резолюции с указание за започване на досъдебно произвеждане и задържане на разположение за 24 часа, пишат още от прокуратурата.

На един от листовете се чете „ Да се обезпечи Павлов със заповед за задържане до 24 часа “ с дата 27 януари 2022 година


Прокуратура
Вероятно се има поради Николай Павлов - уволнения шеф на „ Булгаргаз “. Павлов не е бил задържан до момента, само че беше викан на разпит в прокуратурата.  

На втория лист от докладна бележка е посочено „ Да се стартира Директива за птиците (досъдебно производство) с дата 28 януари “.


Прокуратура
В тази връзка наблюдаващите прокурори са счели, че е нарушена наредбата на член 15 от Закона за Министерство на вътрешните работи, според която горестоящите ръководители на проверяващите органи „ нямат право да дават инструкции за осъществяването на дейности по следствието и за съставянето на писменото мнение, както и по какъвто и да е различен метод да се намесват в следствието “.

Предвид горното относимите по случая материали са отделени и е стартирана инспекция за определяне на всички съответстващи условия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР