Проверките в тецове и топлофикации провокираха и вълна от реакции

...
Проверките в тецове и топлофикации провокираха и вълна от реакции
Коментари Харесай

За разследването в енергетиката: Политически обвинения за чадър над определени икономически интереси


Проверките в тецове и топлофикации предизвикаха и вълна от реакции на политическата сцена. Стигна се и до обвинявания за чадър над избрани стопански ползи. Партиите у нас не се оказаха сюрпризирани от следствието за огромни измами в наши тецове и топлофикации.

Напротив - подсетиха, че през годините е имало редица сигнали и упрекнаха прокуратурата, че съзнателно си е затваряла очите. Така още веднъж повдигнаха въпроса за промяна в правосъдната система.

Прочитът на политическите сили е, че „ Европа ни е блъснала гласовит пестник. А вредите са били за сметка на здравето на хората, само че и на държавния бюджет. “

На обвиняванията от европейската прокуратура партиите дадоха отговор с обвинявания към българската прокуратура.

„ Европейската прокуратура направи това, което българската прокуратура с години не правеше – да проверява порочни практики “, сподели Венко Сабрутев, „ “.

„ Фактът, че до момента не е направено, значи, че прокуратурата не си е свършила работата, българската “, съобщи водачът на.

Бившият министър на околната среда уточни, че той персонално е подавал сигнали за манипулиране на данни за въглеродните излъчвания от някои топлоцентрали. Но никой, по думите му, не обърнал внимание.

„ За мен от дълги години се реализира чадър върху предприятия, свързани с предприемача Христо Ковачки “, изясни, „ “.

„ Не познавам господин Ковачки, не знам и за самите тецове чия благосъстоятелност са, само че още веднъж споделям – не е значимо кой е индивидът. Важно е, че щом има злоупотреби, проверяващите органи би трябвало да си свършат работата “, сподели Георги Самандов от „ “.

Ефектът от следствието ще е освен върху имиджа на страната, само че може да докара и до загуби за бюджета, предизвестиха още партиите. И приканиха - първо да забележим резултатите от инспекцията.

„ Предполагам да изчакам да забележим има ли нарушавания, какви са, къде са, в каква област и така нататък “, разяснява, -СДС.

А в случай че има нарушавания, би трябвало да има и санкции, разясниха още политическите сили.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР