Проверките по Черноморието не трябва да пречат на имиджа на

...
Проверките по Черноморието не трябва да пречат на имиджа на
Коментари Харесай

Ангелкова срещу Симеонов: Нужна е дискусия за курортите, проверките не бяха координирани

Проверките по Черноморието не би трябвало да пречат на имиджа на българския туризъм, тъй като той се гради мъчно, а се скапва бързо.

Това съобщи в изявление за NOVA министърът на туризма Николина Ангелкова.

Симеонов: Маргините и Маджо клатят страната през туризма. Получи поддръжката на Борисов

Спират фестивала "Solar " поради акциите на Симеонов

Мрежата: Вицепремиерът „ вилнее “ на Слънчев бряг

Коментарите на Ангелкова бяха свързани с така наречен акция "Шум " в курорта "Слънчев бряг ", осъществена от вицепремиера Валери Симеонов. Той взе участие в показни инспекции на заведения в курорта, нарушаващи наредбите за шума след 23 часа.

Действията на Симеонов доведоха до митинги на чиновници и летуващи в курорта, както и до прекъсването на фестивала за електронна музика "Solar Summer ". Недоволните упорстват, че "Слънчев бряг " е дестинация за занимания и наредбите би трябвало да са съобразят с това.

Ангелкова съобщи още, че акциите на вицепремиера не са били координирани с нея и двамата още не са имали опция да беседват по въпроса.

Според нея равносметката от инспекциите ще стане забележима следващата година. Ангелкова счита за основно в "Слънчев бряг " да се вземе решение за статут на народен курорт.

"В момента няма разлика сред народен курорт и община и всички локални наредби, които важат за Общината, важат и за курорта ", съобщи министърът.

„ Ние сме за разговор и постоянно сме го заявили. Още идната седмица ще създадем срещи по места, както с представители на бизнеса, по този начин и с тези, които работят по Черноморието и изключително на Слънчев бряг “, сподели Ангелкова.

"Хората са прави, ние не можем под общ знаменател да сложим цялото българско Черноморие ",

съгласи се министърът на туризма с мнението на протестиращите.

"Трябват инспекции и закона да се съблюдава, само че методът и методите не би трябвало да вредят на българския туризъм ", добави Ангелкова.

Аргументи в отбрана на Симеонов изрази сътрудника му в Патриотичния фронт и също вицепремиер - Красимир Каракачанов.

Той по лична самодейност се обади в малкия екран и разгласи, че в медиите и обществеността не се показва гледната точка на "500 000 " души, летуващи в хотелите, "които не могат да спят до 6 часа от шума ".

"Кое е по-важно за туризма у нас? Четири заведения, чийто притежатели са част от ъндърграунда и митинга на техните чиновници? 5000 младежи, отишли да купонясват, или 500 000 отишли да почиват ", попита Каракачанов.

"Въпросът за статута е значим, само че няма подобен статут "курорт за ваучър ".

Има законови правила и откакто на тези заведения по 10 пъти са им налагани санкции за звук и те не се преценяват с това, е редно да погледнем закона ", сподели още Каракачанов.

"Законът би трябвало да се съблюдава, само че би трябвало да има спор за статута на националните курорти - кой да бъде припознат за развлечение, кой за фамилна отмора или да няма такива, само че би трябвало да има разговор с всички заинтересувани страни ", отговори Ангелкова.

Говорейки за друга точка на разногласия на Черноморието,

министърът на туризма отхвърли да се е държала надменно по време на инспекция на плажа "Корал ".

Обвиненията към Ангелкова пристигнаха от летуващата на дивия плаж някогашна тенесистка Мануела Малеева, която реагира след взаимна инспекция на министъра и други институции на плажа.

След инспекцията беше решено притежатели на терени зад плажа да бъдат санкционирани поради нелегално къмпингуващите там.

Летуващите са на мнение, че страната се пробва да разчисти пътя пред застрояване на линията.

Министърът е на мнение, че у нас няма съответни условия за къмпинг туризъм, които занапред би трябвало да се основат. Недоволните на "Корал " също са част от работна група, основана в министерството, чиято цел е да регламентира основаването на къмпинги тук-там като "Корал ", посочи още Ангелкова.

"Важно е да се реализира този тип туризъм на избраните за това места, както е на всички места по света ", съобщи още тя.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР