Проверките на къщите за гости се извършват в рамките на

...
Проверките на къщите за гости се извършват в рамките на
Коментари Харесай

Прокуратура оспори думи на Порожанов за проверките на къщите на гости

Проверките на къщите за посетители се правят в границите на пълномощията на прокуратурата, предоставени са на органите на Министерство на вътрешните работи и не се реализират взаимно с Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), нито с Държавен фонд " Земеделие ". Това декларират от прокуратурата във връзка изказвания на министър Румен Порожанов , свързани с " разпоредени 100%-ви инспекции на къщите за посетители " и постъпили запитвания от медии в тази връзка.
 

На 23 април по предписание на основния прокурор Сотир Цацаров , на Главна дирекция " Национална полиция " - Министерство на вътрешните работи са предоставени инспекции на всички планове по размер 311 " Разнообразяване към неземеделски действия " по Програма за развиване на селските региони (ПРСР) 2007-2013 година, финансирана от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони, с предмет - изграждане/модернизиране на туристически обекти - жилищни здания (къщи) за посетители.
 

Проверка е разпоредена и на всички планове, по които са подпомагани разноски, свързани със закупуване на пътни транспортни средства за неземеделски действия, директно свързани с активността на бенефициентите.
 
Предметът на инспекциите обгръща и работата на тези държавни органи по стратегиите, финансирани от Европейския съюз, прецизират от прокуратурата.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР