Проверки по пътищата Започват засилени проверки по пътищата в рамките

...
Проверки по пътищата Започват засилени проверки по пътищата в рамките
Коментари Харесай

Проверки по пътищата, стартира акция Зима

Проверки по пътищата Започват засилени инспекции по пътищата в границите на акция “Зима ”, която започва от през днешния ден. До 15 ноември водачите би трябвало да сменят гумите на колите си. 50 лв. е санкцията за гуми, несъответствуващи за зимни условия, уточни шефът на отдел “Пътна полиция ” към Главна дирекция “Национална полиция ” Росен Рапчев. Той посочи, че през предходната година са формирани над 1 милион акта за нарушавания.

И тази година акция „ Зима “ ще бъде разграничена на три стадия. Дните от 1 до 10 ноември са отредени за пешеходците, по-късно от 11 до 20 ноември е вторият стадий, отдаден на велосипедистите. Третият стадий е от 21 ноември до 30 ноември и ще бъде ориентиран към акция за безвредно шофиране през зимата. " Всяко нарушаване, открито от нашите контролни органи, ще бъде глобено на момента. Тази година няма да даваме толеранс и да предизвестяваме ", безапелационен е Рапчев.

Глобата за техническа нередовност като да вземем за пример неизрядните чистачки е 50 лв.. 50 лв. е глобата и за гуми, несъответствуващи за каране при зимни условия.

За актуалната акция „ Зима “ са отпечатани 300 000 листовки с 10 съвета за безвредно придвижване през зимния сезон, подсетиха от СБА. Основните са няколко – да се инсталират гуми с дълбочина на протектора не по-малка от 4 мм, да се зареди незамръзваща течност в охладителната система на автомобила и да се налее незамръзваща почистваща течност за чистачките. „ Хубаво е водачите да употребяват последните топли дни, с цел да се приготвят, да ревизират работи ли парното и навреме да се погрижат за това. Да си ревизират наличностите в аптечката, добре е да си подготвят и оставят в багажника вериги за сняг и въже за изтегляне “, споделя ръководителят на СБА Емил Панчев.

Според статистиката на Министерство на вътрешните работи за интервала от ноември 2017 година до края на март тази година в страната са станали 2527 тежки пътно-транспортни катастрофи, при които са починали 247 и са ранени 3175 души.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР