Проверки на изпълнението на ремонтните дейности около пл. Ал. Невски“

...
Проверки на изпълнението на ремонтните дейности около пл. Ал. Невски“
Коментари Харесай

Столична община с пояснение за евро разследването на ремонта на жълтите павета

Проверки на осъществяването на ремонтните действия към пл. „ Ал. Невски “ (Зона 4) от градския център на София се правят от декември 2022 година от Министерство на вътрешните работи, АДФИ и от ДАНС по възлагане от Европейската прокуратура. Днес по отношение на досъдебно произвеждане на Европейската прокуратура от Столична община бяха изискани заверени копия на подписаните контракти за строителни действия през 2018 година и 2022 година, разходо-оправдателни документи и строителна документи, съставяна по време на строителните действия, прецизират от Столична община.

Документацията е предоставяна досега на всички институции, извършващи инспекции, като в границите на деня ще бъде предоставена и на ГДБОП.

Договорът с изпълнителя „ ПСТ Груп “ ЕАД беше преустановен през юли 2020 година заради нужда от смяна на плана, която води до промени в количествата и типа работи, което изисква разкриване на нова социална поръчка за избор на реализатор.

При преустановяване на контракта изпълнителят „ ПСТ Груп “ ЕАД беше длъжен да върне по сметка на Столична община 2 521 548,83 лева и му е наложена глоба за качество, според контракта.  Разплатени към изпълнителя са единствено действително изпълнени и приети  строително-ремонтни действия.

Пренареждането на жълта паважна настилка в сектор от бул. „ Цар Освободител “ сред ул. „ 15 ноември “ и бул. „ Васил Левски “ се прави от „ Трейс Груп Холд “  и е на стойност 206 хиляди лева Заради неприятно осъществяване Столична община отхвърля да одобри сектора и да прави каквито и да е разплащания за него. Изпълнителят „ Трей Груп Холд “ ЕАД би трябвало да извърши за своя сметка пренареждане на жълтите павета, след утвърждение на нова технология от Националния институт за недвижимо културно завещание.

По искане от Столична община Центъра за проучвания и планиране към Университета за архитектура, строителство и геодезия прави изпитвания на влаганите в зоната строителни материали.

Столична община спомага напълно на проверяващите и в границите на деня дава изисканата документи. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР