Проверки на ИАРА Враца, установени са нарушители При извършена проверка на

...
Проверки на ИАРА Враца, установени са нарушители
При извършена проверка на
Коментари Харесай

Проверки на ИАРА във Враца и на яз. „Александър Стамболийски“ и р. Дунав

Проверки на ИАРА Враца, открити са извършители

При осъществена инспекция на р. Ботуня, в региона на село Краводер, чиновници на ИАРА Враца са заловили лице, извършващо противозаконен лов на риба със серкме. На нарушителя е формиран АУАН (Акт за определяне на админситративно нарушения) по ЗРА (Закон за риболовство и аквакултурите). Уредът е конфискуван за предпазване, а уловената риба, от типовете кефал и скобар, е върната назад във водата.

На р. Дунав, р. км 697-675 е осъществена инспекция по вода със служебна лодка Б- 138. Намерени и извадени са 2 броя неразрешени риболовни уреди - кърмаци и 2 броя мрежи без марки. Уредите са конфискувани.

Служители на ИАРА с инспекции на бент. „ Александър Стамболийски " и р. Дунав

Служители на ИАРА от бранш „ Рибарство и надзор " град Габрово направиха нощна инспекция по вода на бент. „ Александър Стамболийски ". В хода на инспекцията са открити близо 100 м бракониерски хрилни мрежи, сложени в работно състояние. Мрежите са конфискувани. При инспекция на р. Росица е формиран един ( 1) брой АУАН (Акт за определяне на админситративно нарушения) за нарушавания по ЗРА (Закон за риболовство и аквакултурите).

Служители на ИАРА от бранш „ Рибарство и надзор " град Свищов направиха инспекция по вода на р. Дунав. Намерени и конфискувани 100 м хрилни мрежи без маркировка и 4 броя винтери,също без маркировка.

При друга инспекция на р. Дунав в региона на Топлата вода на понтон 13, чиновниците на Търговски закон Русе при ИАРА са разкрили във водите на реката сложени в работно състояние 1 брой немаркирани мрежени риболовни уреди с обща дължина 25 м без улов в него. Мреженият апарат е унищожени на място посредством нарязване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР