Проверката, за която ни сезираха относно думи на премиера за

...
Проверката, за която ни сезираха относно думи на премиера за
Коментари Харесай

Цацаров: Ще разпитаме Борисов за думите му за наркотрафика, случая ще е ясен до 10-ина дни


Проверката, за която ни сезираха по отношение на думи на премиера за наркотрафиканти в Народното събрание ще завърши бързо в границите на десетина дни. А съответният наблюдаващ прокурор ще снеме пояснение от лицето, споделило тези думи, а точно – от министър-председателя. Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров.

Днес основният прокурор взе участие в съвещание на парламентарната комисия за надзор на службите, на което бе разискван отчет на Националното бюро за надзор на СРС за 2016 година

„ Нашата инспекция за думите на премиера е почнала по сигнали, подадени от жител, от Групово дело „ Боец “ и „ Възраждане “. А сигналът от през днешния ден, причислен към почналата инспекция, е от Българска социалистическа партия. При предходно престояване в тази постройка бях запитан ще се самосезирам ли по случая, на което отговорих, че капацитетът на прокуратурата не трябва да се употребява за почистване на политически сметки, че не бих се самосезирал за нито едно такова изявление, направено било то от премиера или от водача на опозицията ", уточни той.

" Въпреки всичко ние сме длъжни да създадем инспекция след подадените сигнали. Това не е престъпен, а политически проблем и той се прави единствено, с цел да се подвига политически звук ", акцентира Цацаров, представен от БГНЕС.

Относно инспекцията за бент. Бели Искър Цацаров съобщи, че огромният въпрос е кой ще финансира укрепването на стената на язовира. Нашето мнение е, че това би трябвало да бъде осъществено от концесионера – „ Софийска вода “. Същевременно обаче има едно решение на КЕВР, чиито претекстове освобождават концесионера от това, сподели Цацаров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР