Проверката за издаване на фалшиви книжки в КАТ – София

...
Проверката за издаване на фалшиви книжки в КАТ – София
Коментари Харесай

Продължава проверката за издаване на фалшиви книжки в КАТ – София

Проверката за издаване на подправени книжки в КАТ – София продължава. Това сподели шефът на ОДМВР-София Николай Спасов, оповестява „ Фокус “. В началото на месец март стана ясно, че от 2016 година до 2018 година в Областната дирекция на полицията в София са издавали книжки на десетки хора, за които в следствие е потвърдено, че нямат нужните документи. Схемата била засечена предишното лято.

„ Проверката продължава. Материалите са предадени на съответната прокуратура. Предвид това, че се води досъдебно произвеждане, няма по какъв начин да нарушавам Наказателно-процесуалния кодекс за даване на повече информация “, изясни шефът.
Афера с подправени шофьорски книжки в София-област Документите са предадени на прокуратурата, тя би трябвало да се произнесе до месец
Попитан за какво, откакто инспекцията е завършила на 6 ноември 2018 година, а документите са предадени в прокуратурата на 14 февруари, той отговори: „ Предвид размера на работа в тази инспекция, това е забавило времето. Искам да кажа и да подчертая, че е в законово открития ред “.

Според данните от справката, с която bTV разполага, 12 книжки са пуснати за направа, а по-късно връчени на притежателите им, от към този момент някогашната служителка на дирекцията – Полина Нинова, посочена за отговорна и уволнена през декември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР