Проверката срещу директора на БНТ Емил Кошлуков е била прекратена

...
Проверката срещу директора на БНТ Емил Кошлуков е била прекратена
Коментари Харесай

БОЕЦ: Прокуратурата е прекратила проверката срещу Кошлуков, започната по наш сигнал

Проверката против шефа на Българска национална телевизия Емил Кошлуков е била прекъсната от прокуратурата. Тя стартира по сигнал на гражданско съдружие БОЕЦ, излиза наяве от обява на сдружението във фейсбук.

От Софийската районна прокуратура са оповестили, че отхвърлят да образуват наказателно произвеждане.

Обвинителят в СРП Иван Иванов се стимулира с обстоятелството, че липсват доказателства за осъществено закононарушение, както и с приключване на давностния период.

Според сигнала на БОЕЦ има подозрения, че Кошлуков няма стаж в телевизия " Алфа " преди да кандидатства за началник на Българска национална телевизия. Той показа документи, че е бил шеф на партийната телевизия на Волен Сидеров, с цел да извърши условието за съществуване на управнически опит.

По-късно се оказа, че от уеб страницата на публичната телевизия липсва подробната биографична информация на Кошлуков. Преди това той работеше в малките екрани ТВ7 и Нюз7, само че без стажа от " Алфа " това не е задоволително.

Кошлуков оглави публичната телевизия, откакто през 2019 година беше отхвърлен предшественикът му Константин Каменаров поради присъдата му за шофиране след приложимост на алкохол.

Гражданското съдружие ще апелира постановлението. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР