Проверката по случая с Кармен Лазарова е извършена. Установено е,

...
Проверката по случая с Кармен Лазарова е извършена. Установено е,
Коментари Харесай

МЗ ще глоби лечителката Кармен

" Проверката по случая с Кармен Лазарова е осъществена. Установено е, че лицето не е вписано в регистъра на Столичната районна здравна ревизия на имащите право да упражняват неконвенционални способи за влияние върху самостоятелното здраве, според Закона за здравето ", съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. " Констатираното нарушаване е, че лицето дава здравни препоръки на уеб страницата си без да има нужната подготовка (няма здравно образование). Вече има публикуван акт за нарушаване. Глобата е до 10 хиляди лева, само че точният? размер ще стане явен след издаване на наказателното разпореждане ", добави здравният министър.
" Проблемът е по-сериозен от този индивидуален случай на нерегламентирани медицински съвещания, което ни дава съображение да работим по промени в Закона за здравето. Необходимо е доста по-ясно да се регламентира активността, която е приета и законна и изрично да бъде избрана тази активност, която е непозволена ", разяснява още той.
" Министерство на здравеопазването приканва всички жители да бъдат изключително деликатни и да търсят институционално удостоверена информация в случаите, когато вземат решение да се извърнат към лица, практикуващи неконвенционални способи за лекуване. Министерство на здравеопазването припомня, че всяка районна здравна ревизия на уеб страницата си води обществено наличен указател на обектите, в които законно се практикуват неконвенционални способи за влияние върху самостоятелното здраве ", оповестиха от ведомството.

Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР