Проверката на социалното министерство и Държавната агенция за закрила на

...
Проверката на социалното министерство и Държавната агенция за закрила на
Коментари Харесай

Наказват класната и директорката в училището на детето, живяло в кокошарник

Проверката на общественото министерство и Държавната организация за протекция на детето откри, че от учебното заведение на детето, гледано в курник, не са подавани сигнали до способените органи, че момичето живее при неприятни условия, макар че е имало съображение за това.

Поради това на шефа на учебното заведение, класния началник на детето и учителката му от занималнята са формирани актове за нарушаване на Закона за протекция на детето. 

7-годишното момиченце от врачанското село Крушовица е живяло в курник и е било подложено на непрекъснат тормоз от пастрока си. В продължение на 2 години разнообразни институции получавали сигнали.

Заместник-министърът на труда и обществената политика Елка Налбантова ревизира изискванията, при които е настанено 7-годишното момиче. За нея е подхваната мярка за протекция поради това, че е принуждавано да живее в битова среда, застрашаваща психическото и физическото му здраве. Тя посети дома на вуйчото на момичето в Козлодуй, който от 14 декември пое грижите за детето.

Към момента на детето са обезпечени доста положителни битови условия, записано е в учебно заведение и има нов персонален доктор. Закупено му е всичко належащо, с цел да се приспособява допустимо най-плавно и безпроблемно към новата среда.

Налбантова се срещна и със обществените служащи от структурите на Агенцията за обществено подкрепяне (АСП) в градовете Оряхово и Козлодуй, които работят по случая на детето.

Социалните служащи ще го посещават всяка седмица и ще оказват психическа поддръжка на фамилията на вуйчо му, което ще се грижи за него. С момичето ще работят постоянно и педагогическият консултант и учебният психолог.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР