Проверката на служители от отдел Икономическа полиция“ в ГД Национална

...
Проверката на служители от отдел Икономическа полиция“ в ГД Национална
Коментари Харесай

ГДНП изпраща в прокуратурата материалите от проверка, свързана с ремонт на клиника в УМБАЛ „Александровска“

Проверката на чиновници от отдел „ Икономическа полиция “ в Групово дело „ Национална полиция “ е почнала след сигнал за нередности, свързани с ремонт на покрива на клиниката по алергология на болница “Александровска “.

След като е изискана документи от лечебното заведение било открито, че първичният ремонт е осъществен през 2018 година Поради некачественото осъществяване – компрометиране на тавана и действителна заплаха постройката да навреди на живота и здравето на лекари и пациенти, 7 месеца по-късно – на 21 август 2018 година, се е наложило затваряне на клиниката.

В хода на инспекцията било установено, че публичната поръчка за ремонта е предоставена през 2017 година от тогавашното управление на болничното заведение, като контролът е трябвало да бъде реализиран от отговорника за материално-техническата база на лечебното заведение. Първоначално е било декларирано, че ремонтът ще обгръща повърхност от 350 кв. м, само че при осъществяването е осъществено заплащане за 695 кв. м. Проверяващите са открили и нередности към документите, с която са ставали заплащанията за строително-ремонти действия на стойност 323 687, 32 лева – съществуване на голям брой неспазени условия на изискванията за заплащане, заплатени двойно повече като количество квадратни метри, без съществуване на документи, които да удостоверяват заради каква причина по контракта се е наложило това.

Заключението на проверяващите е, че е налице съображение за започване на досъдебно произвеждане по член 219 от Наказателен кодекс за подписване на неизгодна договорка и занемареност и член 282 от Наказателен кодекс за непозволено облагодетелстване от изпълнителя на строително-ремонтните действия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР