Проверката на работодателя, при когото са установени нарушенията, продължава, като

...
Проверката на работодателя, при когото са установени нарушенията, продължава, като
Коментари Харесай

Инспекцията по труда установи бащата на детето, полагало павета на столичен булевард


Проверката на работодателя, при който са открити нарушаванията, продължава, като се реализира повсеместен надзор, в това число и за обезпечаване на здраве и сигурност при работа. За отстраняването на нарушаванията ще бъдат подхванати плануваните от закона ограничения. Санкцията за служащ без трудов контракт е от 1500 лева до 15 000 лева за всеки обособен случай. Работодателят губи и право да взе участие в публични поръчки за период от три години от датата на влизане в действие на наказателното разпореждане.

По мотив поставените от медии въпроси какви ограничения ще бъдат подхванати по отношение на детето и родителите му, от Главна ревизия по труда прецизираха, че неглижиране осъществяването на родителските отговорности е отвън материалната подготвеност на организацията. Установените по време на инспекциите обстоятелства и условия в тази тенденция са предоставени на органите за протекция на детето за предприемане на ограничения по подготвеност.

От Инспекцията по труда обясниха, че в България детският труд е неразрешен до 16 години - възрастта, до която съгласно Конституцията е наложително образованието. Ненавършилите 18 години могат да бъдат назначавани на работа единствено след позволение от организацията. Наемането на малолетни без позволение е квалифицирано като закононарушение и се преследва по Наказателния кодекс, заради което при определяне на такива нарушавания се уведомява Прокуратурата.

При всяка инспекция, без значение от нейната тема, наложително се следи и за работа на малолетни. С приоритет се реагира и на подадени сигнали, които съдържат информация за потребление на детски труд. Поради огромния размер от компании, извършващи строително-монтажни действия на обекта, инспекциите не престават.

При последната инспекция на пренареждането на жълтите павета от страна на Столична община на 22 август стана ясно, че половината сектор е подготвен. Заместник-кметът на София по направление " Обществено строителство " Ангел Джоргов уточни, че от общината се надяват до 15 септември пренареждането на паветата. Той съобщи, че най-много се държи на качеството и контрола, тъй че тази дата е по-скоро целесъобразна.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР