Проверката на Прокуратурата и НАП е на път да извади

...
Проверката на Прокуратурата и НАП е на път да извади
Коментари Харесай

Цолова признала пред НАП, че прибира бонуси по 20 бона на тримесечие от Нова!

Проверката на Прокуратурата и Национална агенция за приходите е на път да извади срамни детайлности за моралната деградация и финансовото благоденствие на двата признака на поръчковата публицистика в България Анна Цолова и Виктор Николаев, научи BNews oт свои достоверни източници.

Водещата на утринния блок признала пред Национална агенция за приходите, че прибира "бонуси " по 20 бона на тримесечие от Нова телевизия. Скандалната версия тя изтъкнала пред приходните органи, които започнаха инспекция на приходите и имотното й положение. Николаев пък непосредствено е махленски в укриване на нелегално получени приходи, тъй като даже не е теглил заем за закупения парцел на тузарска улица, намираща се в идеалния център на София.

Поводът за почналото към този момент ревизирането на Цолова припомняме, че е подаден от представляваната от евродепутата Николай Бареков „ Група за цивилен отпор против корупцията и наглостта медиите” сигнал до Главна прокуратура и Национална агенция за приходите, в който те разкриха, че след извършено от тяхна страна журналистически следствия са били открити безспорни несъответствия на заявените приходи и добитото от Цолова скъпо недвижимо имущество.

Месечното заплащане на двамата водещи, които всяка заран четат морал от телевизионния екран, било в размер на 5 000 лева, разкриха още наши източници. Бонусите идвали на всеки три месеца като нямало открити критерии за взимането им. Това е политика на малкия екран във връзка с тези лица, настояват те. На въпрос какви са заслугите и пред кого за богатите хонорари, отговор не получихме.

В своя сигнал до способените органи гражданското съдружие разкри, че през 2014-а, единствено година след преместването си от БТВ в Нова телевизия, Цолова е придобила парцел в първокласен столичен квартал, който разполага със застроена повърхност от към 180 кв.м. и с двор от близо половин декар. Справка, осъществена от деятелите към Бареков, е посочила, че недвижимият парцел е бил на стойност най-малко 250 хиляди евро. Става ясно, че сумата, която Цолова се е изръсила за тузарския парцел и последващия ремонт е близо 400 хиляди

Изнесените скандални обстоятелства и разкритията на достоверните ни източници пораждат въпроса по какъв начин и с какви пари Цолова е построила този скъпоструващ дворец в полите на Витоша? Дори да приемем, че скандалната й версия за „ бонусите” е достоверна, то още веднъж чисто математически не излизат сметките на телевизионната водеща. Ако на всеки три месеца Цолова е получавала това солидно заплащане т.е от есента на 2013 година, когато стартира работа в Нова телевизия, до лятото на 2014 година, когато придобива къщата в столичния квартал „ Драгалевци”, следва да е получила общо сума в размер на 120 000 лева

Остава въпросът е дали по това време положението, което натрупва „ с помощта на великодушната Нова телевизия посредством солидни бонуси”, е стигнало да построи първокласния парцел и да направи скъпоструващия ремонт.Тук следва да отбележим, че хора с дълготраен опит в строителната активност разясниха пред медията ни, че реновиране, каквото е направила Цолова, е коствала към 120 хиляди евро.

Наши източници показаха още, че Цолова показала пред приходните органи доказателства, че парцелът бил платен дружно с безработния й по това време брачен партньор за 160 000 лв.. Експерти обаче в региона на пазара на недвижимото имущество настояват, че Драгалевци е измежду най-скъпите квартали в София и в България изобщо. По думите им е невероятно да се подписа договорка под 1200 евро на квадрат в тази част на града. Ако обстоятелствата, изтъкнати от телевизионната водеща, се окажат истина, то тогава ще следва, че парцелът и прилежащото към него дворно място е закупено за сума под пазарната стойност за укриване на приходи. Вероятно Цолова е ощетила бюджета с налози като го е писала на данъчна оценка, която е най-малко два пъти под пазарната.

Каквито и калкулации да се вършат, сметките не излизат и то без да броим скъпите коли, първокласния метод на живот, таксата в частно скъпо учебно заведение на детето, екзотичните екскурзии, с които Ани и Виктор се глезят всяко лято в чужбина и по първокласните морски курорти.

По специалност Цолова е преподавател. Убедени сме, че възпитателите на нашите деца могат единствено да завидят на „ бонус схемата”, по която водещата заработва и натрупа благосъстояния. Както споделят видни представители на журналистическата колегия, „ тя е несъвършен публицист с единственото качество, че е на народен екран и извършва поръчки да клюки по неуместните на господарите й опоненти”.

Какво да кажат за техните приходи горките български пенсионери, които са тяхната съществена аудитория заран и взимат по 180-200 лв.? Дори банкерите не взимат по 20 бона
бонус на тримесечие. Какви тъкмо са заслугите на Цолова и Николаев и пред кого, че взимат такива бонуси в бедна страна без рекламен пазар?

Очакваме заключенията на способените органи. BNews следи случая и ще ви осведоми навреме.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР