Проверката на гумите преди използването им за следващия сезон трябва

...
Проверката на гумите преди използването им за следващия сезон трябва
Коментари Харесай

Каква информация носят етикетите на гумите за колите?

Проверката на гумите преди потреблението им за идващия сезон би трябвало да включва инспекция на степента на изхабяване на протектора, както и годината на тяхното произвеждане (можете да разберете този номер по маркировката " DOT " на гумата).

Етикетите на гумите включват данни за разхода на гориво и най-много нейното сцепление с мокра настилка. Съпротивлението при търкаляне въздейства върху разхода на гориво. За персоналните коли положението на гумите визира почти 20% от общото ползване, за камионите до 35%. Класът на упоменатите гуми варира от A до E, където A демонстрира най-хубавия клас, а E, най-лошия клас, написа Jutarnji List, представен от businessnovinite.bg.

Етикетите на гумите също съдържат информация за техния външен звук, който е посочен в децибели (dB). Следователно тези данни не демонстрират какъв брой звук ще чуе лидерът по време на шофиране, само че при по-шумните видове известно количество звук се предава в купето. Тази характерност на гумата също се прави оценка с букви от A до C.

Сцеплението с мокра настилка би трябвало да бъде най-важният фактор при избора на гума. Освен върху държанието на автомобила на път, затрупан с вода или разтопен сняг, този фактор въздейства и върху дължината на спирачния път, както и върху сигурността на пасажерите в автомобила, както и на останалите участници в придвижването.

Съотношението цена-качество също играе значима роля при покупката. Не постоянно е предписание, че колкото по-скъпа е гумата, толкоз по-добри са нейните свойства. Понякога даже по-евтина версия от по-малко прочут производител може да обезпечи по-добра услуга от скъпите гуми на известни и одобрени производители.

Важно е да изберете своите любимци съгласно заложените параметри, да ревизирате резултатите от техните проби и да изберете спечелилия въз основа на тези данни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР