Проверката на агенция “Медицински надзор“ (ИАМН) не е открила пропуски

...
Проверката на агенция “Медицински надзор“ (ИАМН) не е открила пропуски
Коментари Харесай

Проверката по случая с починалото дете не откри медицински пропуски

Проверката на организация “Медицински контрол “ (ИАМН) не е разкрила пропуски в диагностично-лечебния развой в тази ситуация с умрялото в болница тригодишно дете.

Тригодишният Александър умря на 14 ноември в “Пирогов “, откакто беше превозен в тежко положение от Специализираната болница по педиатрия, където по-рано денем е бил признат за лекуване с вирусна зараза. Родителите на умрялото дете упрекнаха за гибелта му лекарите, защото са обиколили три лечебни заведения – болница “Лозенец “, където са ги пратили за домашно лекуване, Детската болница “Проф. Иван Митев “, където след очакване са били признати и “Пирогов “, където са били трансферирани след утежняването на детето.

От Министерството на здравеопазването (МЗ) оповестиха в петък, че след приключването на инспекцията от през днешния ден шефовете на лечебните заведения са възобновени на работа. Те бяха отстранени по искане на премиера Бойко Борисов, който след среща с опечалените родители, настоя за отмъщение. В неплатен отпуск след случилото се излезе и лекарката, приела детето в детската болница – доктор Елена Георгиева, върху която родителите хвърлиха главната виновност.

“Окончателният отчет удостоверява повода за гибелта на детето – тежка двустранна хеморагична пневмония (двустранни солидни кръвоизливи в белите дробове), породена от вирусна зараза, при която са зародили и спомагателни затруднения – тежки двустранни кръвоизливи, полиорганна непълнота в надбъбречните жлези. Последните са от значително значение за извънредно бързото развиване на заболяването. Проверката на ИАМН не е установила пропуски в диагностично-лечебния развой “, споделиха от здравното министерство.

Проверката е обхванала както трите наранени лечебни заведения, по този начин и персоналния доктор на детето.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР