Проверката е по сигнал на лекар, работил в ДКЦ Александровска.

...
Проверката е по сигнал на лекар, работил в ДКЦ Александровска.
Коментари Харесай

Нарушения в ДКЦ Александровска

Проверката е по сигнал на доктор, работил в ДКЦ " Александровска ". Извършена е на 20 август. Проверени са 7 лекари. При всички са открити пропуски във воденето на документите.

Сред тестваните е и офталмологът доцент Александър Оскар, излиза наяве от известието на СЗОК. Оттам осведомят, че при Оксар са открити регистрирани прегледи на 2741 пациенти, на които подадените амбулаторни листа са без съответните подписи. Това съгласно проверяващите е нарушаване, което се санкционира с наказателна клауза от 50 до 150 лв. за всяко нарушаване, разясняват от Столичната здравна каса.

От ДКЦ " Александровска " възразили против констатациите на СЗОК.

Но арбитражната комисия отхвърлила възражението. Предстои подготовка на документите от съвещанието на комисията, за която ще бъде известено и лечебното заведение. Заповед за налагане на глоба ще бъде издадена според периодите и размерите, посочени в нормативната уредба.

От Столичната здравна каса прецизират - изказванията, че е проверявана активността на Оскар по клинични пътеки и процедури са погрешни.

За Българска национална телевизия доцент Оскар разяснява, че в случай че нарушаванията бъдат потвърдени, ще заплати съответните наказания. Офталмологът сподели, че още в края на август е изискал преустановяване на контракта с НЗОК за работа в ДКЦ " Александровска ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР