Проверката е извършена от АОП на случаен принципАгенцията по обществени

...
Проверката е извършена от АОП на случаен принципАгенцията по обществени
Коментари Харесай

Провериха обществена поръчка на Областно пътно управление Русе

Проверката е осъществена от АОП на инцидентен принцип

Агенцията по публични поръчки (АОП) е проверила на инцидентен принцип седем процедури за публични поръчки по член 232 от Закона за публични поръчки в интервала 8-19 август. Това оказва се от бюлетин на Агенцията, получен през вчерашния ден в Българска телеграфна агенция.

Проверяваните процедури се дефинират от профилиран програмен продукт по методика, която регистрира равнището на риск.

Проверката на АОП се прави на два стадия - преди и след пускане на процедурата и обгръща решението и обявлението, с които се оповестява откриването, техническата спецификация и методиката за оценка, когато е използвано.

Проверени са седем възложители: Столична община, Агенция " Пътна инфраструктура ", Втора САГБАЛ - Шейново ЕАД, Община Кюстендил, МБАЛ - Разлог ЕООД, Дирекция информационни и осведомителни системи, МБАЛ Ботевград ЕООД.

Обществената поръчка на Агенция " Пътна инфраструктура " е за  " Осъществяване на защита посредством сигнално-охранителна техника /СОТ/ и жива, невъоръжена, денонощна защита на парцели – държавна благосъстоятелност, стопанисвани от АПИ - ОПУ - Русе " със период за осъществяване 36 месеца, а прогнозната ѝ стойност без Данък добавена стойност е 241 491,6 лева

Критерии за възлагане са най-ниска цена, а финансирането ѝ е със средства от Европейския съюз. В мнението на АОП се акцентира, че измежду основанията за премахване на участници от процедурата е и съществуването на условия по член 5к, параграф 1 от Регламент (ЕС) 833/2014.

В техническата спецификация е непокътнат текст, съгласно който определеният за реализатор участник " се задължава да обезпечи нужното съоръжение за реализиране предмета на поръчката за лична сметка, в случаите на нужда от доизграждане на построената в обектите сигнално-охранителна техника /СОТ/ ".

Възложителят следва да има причини, че цитираното обвързване на изпълнителя попада в предмета на поръчката, се показва още в мнението на АОП.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР