Проверка започва във Върховния административен съд, след като в края

...
Проверка започва във Върховния административен съд, след като в края
Коментари Харесай

ВАС проверява как Prezident-Pl. Uzunov е получил съдебно решение предварително

Проверка стартира във Върховния административен съд, откакто в края на предходната седмица прокуратурата популяризира чат на обвинения предприемач Пламен Бобоков, от който се схваща, че му е било изпратено правосъдно решение още преди да бъде подписано и оповестено.

Ще бъдат открити всички обстоятелства и условия по отношение на приключването на информацията до лицето с псевдоним Prezident-Pl. Uzunov (във връзка със случая беше разпитан секретарят на президента по правни въпроси Пламен Узунов – б.р.).
Михаил Екимджиев: Проверката на Пламен Узунов е продължение на " сериала " със записите на президента Според юриста на база показаното от профилираното обвиняване данните са нищожни и търговия с въздействие е мъчно доказуемо
Междувременно стартира инспекция и на друго лице, с което Бобоков си е разменял известия – русенският прокурор Николай Николов. Бизнесменът не отхвърли, че е ходатайствал за обвинителя по време на конкурс във Висшия правосъден съвет – въпреки и без резултат.
Пламен Бобоков пред bTV: Ходатайствах за назначението на Николай Николов за прокурор Бизнесменът призна, че се познава с Васил Божков от 90-те и движат в един кръг
По предписание на основния прокурор Иван Гешев, със заповед на Апелативна прокуратура – Велико Търново, е предоставена инспекция по отношение на цялостната активност на прокурор Николай Николов в Окръжна прокуратура – Русе за период от три години. Проверката ще обхване всички предоставени на магистрата преписки и каузи, участия в правосъдни съвещания, както и възможни пропуски или нарушавания при реализиране на пълномощията му.

Ще се ревизира и възможната му връзка с обвинения П.Б. или представлявани и ръководени от него юридически лица.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР