Проверка в центъра за настаняване от семеен тип в Борован

...
Проверка в центъра за настаняване от семеен тип в Борован
Коментари Харесай

Деца от Борован разказали пред ДАЗД за още двама помощник-възпитатели, които използвали шамари


Проверка в центъра за настаняване от фамилен вид в Борован е осъществена от Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) на 9 февруари. Това съобщи общественият министър Бисер Петков пред публицисти, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Контролните органи на организацията са били в дома. Освен установения случай, който беше във видеозаписа с физическо принуждение над дете, консуматор в този център, са установени и в диалог с децата, които са споделили, че още двама помощник-възпитатели са ползвали сходни способи на психическо и физическо принуждение върху децата, уточни Петков.

„ Не са показани от ръководещата дома процедури, които регламентират работата с децата, дейностите при спешни случаи и при случаи на принуждение. Служителите в дома не са осведомени с тези правила. Проверката е осъществена навреме, незабавно след сигнала от 8 февруари. Предстои да бъдат подхванати съответните дисциплинарни санкции. Такива са предложени към доставчика на услугата община Борован. Ще бъдат подхванати и дейности от ДАЗД “, изясни отрасловият министър.

Все още няма формирани актове за санкции, тъй като има процедура. Констатирани са и други пропуски в центъра.

ДАЗД пое задължения да извърши инспекции доникъде на годината във всичките 282 центъра за настаняване от фамилен вид, стана ясно още от думите на Бисер Петков.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР