Проверка в пловдивския отдел „Икономическа полиция” установи неправомерно разходване на

...
Проверка в пловдивския отдел „Икономическа полиция” установи неправомерно разходване на
Коментари Харесай

Пловдивската “Икономическа полиция“ разследва община Съединение - изразходила 167 хил. лева за дезинфекция


Проверка в пловдивския отдел „ Икономическа полиция” откри непозволено разходване на средства, отпуснати на община Съединение.

Парите са били отпуснати с разпореждане на Министерски съвет за одобрение на спомагателни прехвърляния по общинските бюджети за 2021 година за погашение на фактически осъществени разноски в осъществяване на въведените противоепидемични ограничения в страната

В хода на инспекцията са събрани данни, че от близо 230 хиляди лв., отпуснати на Община Съединение по силата на министерското разпореждане, към 31 януари т.г. от тях са разходени над 180 хиляди лв.. Преобладаваща част в тази сума – към 167 хиляди лв., е била за възнаграждение на стерилизация, дезинфектанти и персонални защитни средства. Парите са преведени в границите на тримесечен интервал, от декември 2021 година до февруари 2022 година, по сметка на избрана компания на база издадени от нея разходно-оправдателни документи. В тях са били разказани разнообразни действия, свързани с стерилизация на площи и пространства на публични институции и административни здания, учебни заведения, детски градини, зелен площи и други в обитаемоте места на общината, които обаче са били изпълнени официално или в повърхностен размер. При детайлното изясняване на механизма на тази скица е открито, че тя е станала допустима с присъединяване на длъжностно лице, ангажирано с управлението, контрола, ръководството и стопанисването на имуществото на Община Съединение и вследствие на нея са нанесени съществени вреди на общината.

Събраните материали са изпратени в Окръжна прокуратура - Пловдив по подготвеност.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР