Проверка от служители на пловдивския отдел „Икономическа полиция” е предприета

...
Проверка от служители на пловдивския отдел „Икономическа полиция” е предприета
Коментари Харесай

Икономическа полиция откри неправомерно разходване на средства в община в Пловдивско

Проверка от чиновници на пловдивския отдел „ Икономическа полиция” е подхваната по сигнал за подозрение за злоупотреби със средства на Община Стамболийски, предопределени за закупуване на гориво на възложен за безплатно прилагане лек автомобил на районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в града.

За откриване на обективната истина е изискана и приложена към преписката цялата налична документи, снети са пояснения от всички длъжностни лица с отношение към случая. Анализът на данните по безапелационен метод сочи, че няма позволени нередности от страна на полицейските чиновници, употребили в осъществяване на дилемите си въпросния автомобил. Те са го зареждали с гориво, заплащайки със лични средства, които по-късно им се възстановявали от общинската каса против показване на съответните разходнооправдателни документи – фактури и касови бележки.

В хода на работата обаче са събрани доказателства, че от 2016 година насам отпускани на Община Стамболийски целеви средства от държавния бюджет по функционалност „ Отбрана и сигурност” за подкрепяне активността на Териториална полиция и Детска педагогическа стая към РУ-Стамболийски не са изразходвани по предопределение. Установено е, че съвсем половината от полагаемите към 28 500 лв. се намират в сметката на общината, а останалите пари са били усвоени за покриване на разноски от друго естество, оповестяват от ОДМВР - Пловдив.

Материалите по отношение на тази документирана неправда, станала допустима с присъединяване на длъжностно лице, на което е поверено ръководенето, стопанисването и контрола на имуществото на Община Стамболийски, са изпратени в прокуратурата за изговаряне по подготвеност.

Подобна занемареност бе установена от чиновници на отдел „ Икономическа полиция” при ОДМВР – Пловдив и в Община Съединение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР