Проверка на язовир Мандра Инспектори от сектор Рибарство и контрол град

...
Проверка на язовир Мандра
Инспектори от сектор Рибарство и контрол град
Коментари Харесай

Извършени проверки от инспектори на ИАРА в различни водоеми от страната

Проверка на язовир „ Мандра "

Инспектори от бранш „ Рибарство и надзор " град Бургас направиха взаимна инспекция със чиновници от Четвърто районно управление (на МВР) към ОДМВР Бургас. Проверката беше осъществена на язовир „ Мандра ", през тъмната част от денонощието, по време на издадена възбрана за лов на риба поради пролетно-лятното размножителния интервал.

По време на инспекцията бяха открити 1150 м мрежи, сложени в работно състояние. Уловената в тях риба от типа сребриста каракуда - 260 кг е дарена на Зоопарк Бургас за храна на рибоядните жители. Мрежите за конфискувани за заличаване.

Проверка на язовир „ Жребчево "

Инспектори от бранш „ Рибарство и надзор " град Сливен и град Стара Загора направиха инспекция през тъмната част на денонощието на язовир „ Жребчево " м. „ Кавалджиевия мочур ", общ. Нова Загора. Открити и извадени от водата са 2 броя мрежи, с дължина 140 м, сложени в работно състояние. Уловената в мрежите риба от типа платика - 10кг и шаран- 7кг, е освободена и върната във водата.

Проверка на езеро Дуранкулак

Контролни органи на ИАРА от бранш „ Рибарство и надзор " град Добрич направиха рутинна инспекция на езеро Дуранкулак с патрулна лодка ИАРА 30. В хода на инспекцията от водите на езерото са извадени 200 м мрежи и улов в тях на риба от типа щука - 1бр., лин - 1 бр. и сребриста каракуда - 3 бр. Рибата е освободена и върната назад в езерото, а мрежите са конфискувани за заличаване.

Проверка в град Севлиево

При осъществена инспекция в град Севлиево за нерегламентиран транспорт и търговия на риба, инспектори от бранш „ Рибарство и надзор " град Габрово, взаимно с доброволни сътрудници, откриха лице, извършващо продажба на риба без нужните документи. Съставени са актове за нарушение наредбите на ЗРА (Закон за риболовство и аквакултури). Иззети са електронна везна и близо 50 кг риба. Със съдействието на Община Севлиево, рибата е дарена на домове за остарели хора в района.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР