Проверка на всички къщи за гости, финансирани с пари от

...
Проверка на всички къщи за гости, финансирани с пари от
Коментари Харесай

Проверяват къщите за гости, изградени по европрограма

Проверка на всички къщи за посетители, финансирани с пари от Европа, разпореди основният прокурор Сотир Цацаров. Поводът е абсурдът с парцелите на политици през последните седмици.
Колко от къщите, издигнати с европари, посрещат посетители? От над 1 000 плана за къщи за посетители, 32 са хванати в нарушавания
Има ли измами при взетите 202 милиона лв. за тези обекти ще стане ясно след седмица. Oанните ще идват всяка седмица за всяка обособена къща. Те са общо 746 и са строени от 2011 година до момента.

Голяма част от тези къщи са в региона на Черноморието. Има и в неразрешени зони, където изобщо не може да се строи.
Проверяват 746 къщи за посетители и първокласни джипове, купени с европари Има подозрение, че част от тях са употребявани за персонални потребности, разгласи представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова
Най-бързо, още на следващия ден, ще бъдат изнесени резултатите от инспекцията с къщата на някогашния заместник-министър Александър Манолев.

Освен документите на къщите ще бъдат разпитани и всички хора, вписани като посетители в тях. Установено е, че екипи на Фонд " Земеделие " са ходили на свои инспекции в едни и същи къщи, оповестиха от прокуратурата.
Сотир Цацаров подреди инспекция на всички къщи за посетители, строени с европари ВКП е проверила сигналите за корист с евросредства против Александър Манолев, стартира инспекция и на фамилията на Елена Йончева
За къщата на някогашния заместник-министър на икономката Манолев са разпитани 10 души, в това число самият той и посочената за притежател на парцела Ана Димитрова. Според обвиняването тя може да е подставено лице.

Според прокуратора общината в Сандански не е оказала подпомагане. В постройката даже е оставен ключ от къщата на Манолев от " незнайно лице, което е помолило служителите на реда и прокурорите да не разрушават вратата ". Манолев и през днешния ден не беше открит за коментар.

Проверят се и парцелите в село Велика, свързани с близки на депутата от Българска социалистическа партия Елена Йончева.
Елена Йончева: Защо би трябвало да се прави кампанийна инспекция на къщи за посетители Атаките се вършат, с цел да се отклони вниманието от корупционните схеми на ГЕРБ, уточни още тя
Наша инспекция в община Царево сподели, че разрешителното за градеж е издадено лятото 2009 година. Според локалните, къщите за посетители се населяват едвам в последните 2-3 години.

Данните от инспекциите ще се получават всяка седмица за всяка къща по настрана.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР