Проверка на тол системата, възложена от служебния министър на регионалното

...
Проверка на тол системата, възложена от служебния министър на регионалното
Коментари Харесай

След проверка на тол системата: Милиони са загубени от безконтролни плащания

Проверка на тол системата, предоставена от служебния министър на районното развиване Виолета Комитова , демонстрира, че приходите от нея понижават и при сегашният метод на работа, тя няма по какъв начин да е печеливша.

Открито е също, че при подписания контракт за поддръжка с построилата системата компания " Капш Трафик Сълюшънс " за 146 млн. лева за 5 години, АПИ заплаща и за аварийните елементи, а компанията се грижи единствено за софтуерната поддръжка. На среща с " Капш " не е станало ясно с какъв екип разполага за тази цел.

На конференция през днешния ден зам.-министърът на Министерство на регионалното развитие Захари Христов заяви, че сега тол системата даже не се самоиздържа, а при въвеждането и концепцията е била повече от половината от приходите да се влагат в инфраструктурата. Контролът е занижен, като от 295 контролни точки с камери, работят не повече от 100. Причината е, че е трябвало контролът да става автоматизирано, посредством програмен продукт, само че той не е бил конфигуриран и в този момент всички данни се обработват на ръка. В резултат има и над 200 хиляди необработени нарушавания за над 70 млн. лева

Това е трета инспекция, предоставена от министър Комитова, като досега бяха открити нарушаване в сключването на контракти за подсилване на свлачища и създаване на прави от автомагистрала " Хемус ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР