Проверка на прокуратурата е установила, че има основание държавата да

...
Проверка на прокуратурата е установила, че има основание държавата да
Коментари Харесай

Държавата може да атакува в съда собствеността на Руската църква

Проверка на прокуратурата е открила, че има съображение страната да нападна по правосъден път собствеността върху храма “Св. Николай Мирликийски Чудотворец “, заяви министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков след среща с и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов.

На среща в кабинета на основния прокурор Сарафов разяснил на Цеков откритото от прокурорската инспекция, написа Българска телеграфна агенция.

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) може да заведе дело, на база на което страната да бъде приета като притежател на земята и на самия храм “Св. Николай Мирликийски Чудотворец “, прочут още като „ Руската черква “, стана ясно от думите на Виктор Малинов, завеждащ отдел „ Надзор за правда “ във Върховната административна прокуратура (ВАП).

Малинов добави, че съгласно Сарафов от публичен интерес е страната да нападна по правосъден път претенциите на съветската страна върху собствеността на храма.

Светият синод на Руската православна черква изпрати нов предстоятел в средата на октомври. Това е протойерей Владимир Тищук. До тоз миг той служи в храм „ Св. Николай “ във Виена.

Досегашният настоятел, архимандрит Васиан Змеев, който беше изпъден поради шпионския скандал у нас, е назначен за шеф на съветската духовна задача в Йерусалим.

От 21 септември досега Руската черква в София е заключена.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР