Проверка на министъра на икономиката Богдан Богданов е установила, че

...
Проверка на министъра на икономиката Богдан Богданов е установила, че
Коментари Харесай

Орязват заплатите в държавните дружества, някои достигали до 12 000 лева

Проверка на министъра на стопанската система Богдан Богданов е открила, че контролните органи в държавните предприятия получават „ извънредно високи хонорари “ , заради което те са понижени доста, а в някои сдружения не престават и инспекциите. Това излиза наяве от известие на уеб страницата на ведомството, като се показва, че „ за излекуване на активността и възстановяване на успеваемостта на работата на обществените предприятия към Министерството на стопанската система и промишлеността (МИИ) бе осъществен разбор по отношение на финансовото им положение, в това число и на получените хонорари на всички чиновници “.

„ На база на предоставената информация е открито, че макар множеството установени управнически проблеми, управителните органи получават извънредно високи хонорари (над 12 хиляди лева месечно), без значение от финансовото положение и постигнатите резултати от предприятията “, се споделя още в известието.

Освен възнагражденията, ще бъдат лимитирани и сумите за представителните разноски и методите за тяхното разходване.

При всяка завършила инспекция неотложно ще се подхващат ограничения за премахване на установените нарушавания и излекуване на съответното сдружение.

Програмата по излекуване и преструктуриране на обществените предприятия ще премине през няколко стадия като се чака процесът да завърши до края на 2023 година

Първият стадий започва с ограничение на разноските и непозволеното разходване на средства. На второ място е гарантиране на управническия потенциал в сдруженията. В развой на правене е и обновена бизнес стратегия за интервала 2024-2026 година , както и създаване и въвеждане на система за мониторинг и надзор, декларират от икономическото министерство.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР