Проверка на инспекцията по труда и на здравната служба в

...
Проверка на инспекцията по труда и на здравната служба в
Коментари Харесай

Германската инспекция хвана как десетки българи работят и живеят като скотове на строителен обект

Проверка на инспекцията по труда и на здравната работа в Хановер е открила, че хигиеничните условия на строителната площадка на някогашния хотел " Маритим " са неприемливи. Наред с всичко останало, служащите там е трябвало да спят в пространства, в които са открити нездравословни за здравето субстанции. Сега строителната компания е във фокуса на вниманието, написа БГНЕС.
Върху 160 страници са разказани в детайли нездравословните за здравето строителни материали като азбест, които са употребявани при строителството на постройката и които следва да бъдат отстранени, като сумата за това ще възлезе на към 2 милиона евро.
Внезапна инспекция на здравни и трудови инспектори във вторник разкриха неприятните хигиенични условия на строителната площадка вътре в хотела против постройката на новото кметство в Хановер. Там към 50 най-вече български служащи са ангажирани с къртенето на бетон навътре в постройката и е трябвало да спят на строителната площадка.
" Те живееха там без питейна вода, без санитарни пространства и мивки ", удостоверява информацията на " Хановерише Алгемайне Цайтунг " (ХАЦ) ръководителят на инспекцията по труда Бернд Рийз. Веднага е било неразрешено нощуването в постройката, в която са открити нездравословни субстанции.
Проверяващите са били сюрпризирани, че по време на визитата им на строителния обект не е имало " строителен началник, който да приказва добре немски език ". Един от служащите се е опитал да влезе в ролята на неприятен преводач. Това е повода за през днешния ден да е планувана нова инспекция на обекта. Централната на строителната компания в Берлин е била предизвестена да обезпечи началник, с който да може да се комуникира обикновено.
По време на днешната инспекция би трябвало да бъдат разисквани въпросите с сигурността на труда и почистването на замърсители. Ще бъдат връчени и писмени указания за хигиеничните ограничения против разпространяването на ковид.
Ръководителят на инспекцията отхвърли да направи връзка с обществено обсъжданото настаняване на евтина работна ръка в месопреработвателната индустрия. " Там става въпрос за спане в общи пространства. В този случай служащите бяха настанени в стаи с по едно и две кревати, мебелировката беше наред ", споделя Рийз.
Липсата на пространства за миене и къпане обаче не предстои на коментар. Трябва да се откри и дали по време на работата си служащите са спазвали нужната отдалеченост.
Фирмата A&S Betondemontage отхвърли да разяснява събитията. " Очевидно поръчката по събарянето в този момент е сложена по друг метод ", сподели единствено съсобственикът Хинрих Детмеринг. Фирмата отхвърля да бъде свързвана със протичащото се в хотела, по тази причина преди седмица са отстранени банерите и логото ѝ, а до края на седмицата следва да се отстранят и оградите.
От 2015 година парцелът принадлежи на дъщерната компания на основаната в Берлин Intown – благосъстоятелност на Linaeo Group, която се занимава с капиталова активност в целия свят. На медиен въпрос представител на компанията изясни, че компанията желае да преустрои постройката от 60-те години в нов съвременен хотел. На процедура, обаче, от години там не се прави нищо, като се изключи че парцелът е нает от града за 6 милиона евро с концепцията в него да бъдат настанявани краткотрайно мигранти.
Заглавна фотография: Архив
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР