Проверка на две министерства - на вътрешните работи и на

...
Проверка на две министерства - на вътрешните работи и на
Коментари Харесай

Министри съобщиха за нередности в изграждането на магистрала Тракия

Проверка на две министерства - на вътрешните работи и на районното развиване и благоустройството, откри дефицити при градежа на два от лотовете на автомагистрала Тракия. Вече е установено, че е положен по-тънък от изискуемия пласт асфалт и секта с до 5,5 сантиметра тук-там, а следва да излязат и резултатите от тест на качеството на вложените материали.
Резултатите от инспекцията бяха показани от министрите Иван Демерджиев и Иван Шишков.

" На първо четене се вижда, че заявените работи са по-малко от заложените в съответните планове. Вложените материали наподобяват със подозрително качество. Нужни са още десетина дни за цялостно проучване какво се съдържа в пластовете на пътя. Дебелината е очевидно по-малка, част от материалите се разминават ", уточни Демерджиев.

Шишков обясни, че са изследвани асфалтовата примес от износващия, долния и главния слой, както и пласта трошен камък.

Първият тестван сектор е Стара Загора - Нова Загора (31,8 километра), строен при ръководството на ГЕРБ в интервала 2010 - 2012 година Строител е Обединение Магистрала Трейс ДЗЗД, а цената на контракта е 137,8 млн. лв.. Цената за 1 километър строителство е 4,33 млн. лв.. Пробите от другите ленти демонстрират дебелина към 18,5 сантиметра при изискуеми 22 сантиметра.

Ситуацията се утежнява в сектора Нова Загора - Ямбол, който е издигнат за към 2 година и е въведен в употреба на 12 юли 2012 година Цената на строителството е 3,75 млн. лв. на километър, а общата цена е близо 134 млн. лв., които получава гръцката компания Актор. Министър Шишков акцентира, че строителният контрол на обекта - обединяване Т7 / СНИК е получил над 1 млн. лв., а е пропуснал съществени несъотвестствия. Пробите от сектора демонстрират дебелина на пътя от 16,4 см при изискуеми 22.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР