Проверка на бойната готовност и маневри в няколко региона през

...
Проверка на бойната готовност и маневри в няколко региона през
Коментари Харесай

Китай гостува на руски учения

Проверка на бойната подготвеност и маневри в няколко района през миналата седмица белязаха подготовката на най-голямата проява на военна мощност, която Русия провежда за последните близо 40 година, съобщи АП. Министърът на защитата Сергей Шойгу особено акцентира, че плануваните за 11-15 септември “безпрецедентни ” маневри “Изток-2018 ” ще са най-големите след извършените през 1981 година “Запад-81 ”, които са съпоставими по бройка с интервенции от Втората международна война. Тогава в отработването на бойни задания вземат участие към 150 000 бойци и стотици бронирани машини, авиация и кораби.

Шойгу посочи, че сухопътни, военноморски и военновъздушни сили ще се включат в “Изток-2018 ” в Далечния изток и в Сибир. Той добави, че военни елементи от Китай и Монголия също ще вземат участие в ученията. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че президентът Владимир Путин може да участва на ученията.

В Пекин потвърдиха, че 3200 елитни военни ще бъдат изпратени в Цугол, Забайкалски край, дружно с 30 самолета и хеликоптера за подсилване на съдействието сред въоръжените сили на двете страни. Според някои специалисти тази самодейност бележи “началото на придвижване към боен съюз ”, а съгласно други наблюдаващи поканата към Китай би трябвало да успокои източния съветски комшия, че маневрите не са ориентирани против него.

Китайски бойци и спецтехника към този момент са в Забайкалски край, където се приготвят за ученията.

 19-100
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР