Проверка е била разпоредена в дупнишката прокуратура заради контакти на

...
Проверка е била разпоредена в дупнишката прокуратура заради контакти на
Коментари Харесай

Проверяват прокурор и полицай за връзки с братя Галеви

Проверка е била разпоредена в дупнишката прокуратура поради контакти на нейни представители до свързани с изчезналите мафиоти Ангел Христов и Пламен Галев - братя Галеви. Според осведомени изясняването на скандалните връзки е обвързвано с някогашната държанка на Галев - Юлияна Бельовска, от която той има дете, и нейната сестра Вероника.

Тя пък е вдовица на свързвания с Галеви, а след това апетитен за техен конкурент Ангел Стефанов-Гяволето, който е убит преди 15 години. Проверката в Дупница трябвало да бъде осъществена от Окръжната прокуратура в Кюстендил, разкриват източниците, представени от столичен ежедневник. По думите им било допустимо инспекцията да завърши по два вероятни сюжета.

Първата версия гласи, че всичко щяло да бъде заметено под килима, защото " врана на врана око не вади ", а в тази ситуация става дума за сътрудници, които би трябвало да ревизират сътрудници. Още повече че в случай че се извадят кирливите ризи, ще би трябвало и шефката на Окръжната прокуратура да дава отговор, че не е била задоволително взискателна към подчинените си в Дупница. Вторият вероятен вид е да бъдат отстранени чиновниците, които с държанието си са уронили имиджа на прокуратурата, полицията и общинската изборна комисия.

До прокурорската инспекция се стига, откакто в обществената мрежа фейсбук се появяват фотоси от сбирки по кръчми на локален дамски клуб, който събира погледите в Дупница през последните месеци. В компанията са се събрали представителки на две противоположни прослойки на обществото. От едната страна са локални юристки, а от другата - дамите на мафиотски босове. Според наблюдаващи, а и от фотосите проличава, че в дамския клуб е Радослава Митева, обвинителката от Районната прокуратура в Дупница.

Кадрите демонстрират, че тя се забавлява в компанията на Юлияна и Вероника, известни в града и като " Сестри Галеви ". На сбирките по заведения с тях участва и юрист Мария Чомакова. Тя е ангажирана освен като бранител по каузи в съда, само че е и началник на Общинската изборна комисия (ОИК) в Дупница, а в това й качество би трябвало да бди за законността по време на избори. С компанията се движи и проверяващата полицайка Христина Тодорова, както и още няколко дами - продавачки и собственички на магазини.

Проверката на прокуратурата би трябвало да обясни какви тъкмо са връзките в тази забележителна компания, в която са жена на дезертьор от закона, прокурорка, адвокатка - началник на изборна комисия, и проверяващ служител на реда. Местните се майтапят, че нищо чудно, до момента в който всички тези дами релаксират дружно по празненства, да могат да разрешат не един и два заплетени проблема в съда. Юристките и Сестри Галеви се забавляват щуро и не пропущат да документират това, а след това качват в обществените мрежи фотоси от купоните. На тях не пропущат да показват какъв брой са си близки, демонстрират фрагментите. На един от фотосите прокурорката Митева е прегърнала приятелката на изчезналия мафиот Юлияна и явно не се тормози, че против бащата на детето й тече дело за лишаване на имущество, добито по незаконен метод.

На локалните хора в Дупница не убягнало, че двете сестри водят първокласен метод на живот, карат скъпи коли, обличат се с маркови облекла макар проблемите на околните им хора със закона. Периодично в медиите излизат фотоси на неповторимите коли, с които се движат сестрите, само че до момента не е известно някой от профилираните органи да е показал интерес от кое място идва финансирането на първокласния им живот. Тяхната другарка, районната прокурорка Радослава Митева, също кара безценен джип, забелязали локалните.

Самите братя Галеви изчезнаха през 2012 година, с цел да не лежат в пандиза с присъди от по пет години за рекет и насила. Преди това имената на някогашните командоси от отряда за битка с тероризма бяха свързвани с трафик на дрога, побоища над предприемачи. Всеизвестно в Дупница е, че Юлияна влиза в живота на Пламен Галев още като ученичка. По това време законната му брачна половинка, с която той резервира брака си, и двете им деца се изнасят в Лондон. От дългата връзка на Галев и Юлияна се ражда момиченце. Нейната сестра Вероника също е жена с трагична история. Първият й брачен партньор Ангел Гяволето издъхва в скута й, откакто е прострелян от незнаен досега убиец.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР