Провериха и преброиха бюлетини от вота за съветници в Благоевград.

...
Провериха и преброиха бюлетини от вота за съветници в Благоевград.
Коментари Харесай

Решават делата за оспорения вот в Благоевград

Провериха и преброиха бюлетини от вота за съветници в Благоевград.

В наличието на прдседателя на ОИК в Административен съд ревизираха изборните бумаги в СИК 125, разположена в благоевграското село Габрово.

Такава бе претенцията на Ваня Алексиева Алексиева, неуспяла да влезе в Общински съвет. В жалбата си сочи, че погрешно са отразени персоналните преференции.

Съдебната проверка бе позволена след установено разминаване сред данните, регистрирани в протокола на СИК 125, и видеозаписа от преброяването на бюлетините, обзор на който бе осъществен в съвещание по делото.

С оглед констатациите от осъществената правосъдна инспекция на изборни бумаги, по искане на жалбоподателите, съдът позволи и назначи съдебно-математическа експертиза, която да даде отговор трансформира ли се подредбата и по какъв начин в листите на Коалиция „ Продължаваме промяната – Демократична България “ и „ МК ВМРО-БНД (БЪЛГАРСКИ ГЛАСЪ) “, съгласно регистрирания преференциален избор.

Следващото съвещание по делото е планувано за 29 ноември.Днес бяха тествани бюлетините и в други секции в Благоевград, също по тъжби на меракции за локална власт от Продължаваме промяната.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР