Проверих как върви възстановяването на един от най-важните обекти от

...
Проверих как върви възстановяването на един от най-важните обекти от
Коментари Харесай

Банята в кв. Овча купел - готова отвън до 4 месеца

Проверих по какъв начин върви възобновяване на един от най-важните обекти от архитектурното завещание на София, написа във Facebook ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев  Георги Георгиев Георги Георгиев е роден е на 26.05.1986 г. Има юридическо обучение и е бил юрист към Софийска.

Банята в “Овча купел ” е проектирана от арх. Овчаров през 30-те години на предишния век и десетилетия тънеше в съсипия, до момента в който беше държавна собственост. По концепция на г-жа Йорданка Фандъкова постройката бе прехвърленба на Столична община и с решения на общински съвет осигурихме средствата за ремонта ѝ от общинския бюджет и от европейски средства. Уверих се, че на цялостни обороти се извършват възстановителните действия.

Обектът се управлява от инж. Босев и екипа му, които започнаха работа преди 4 месеца, с цел да може банята да се приближат оптимално покрай истинския си искра. Контролът върху плана се реализира от шефа на Регионален исторически музей - София доц. Венета Ханджийска.

 Банята е с повърхност 5000 кв. м., има 2 огромни басейна, 3 корпуса и спа център.

 До края на годината ще са подготвени покривът, прозорците и вратите, с цел да може през зимата постройката да е затворена, а вътре експертите да продължат с реставрацията.

 Това е виновното отношение към паметниците на културата и архитектурните шедьоври на София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР