Проверени са близо 14 000 пешеходни пътеки в страната. Данните

...
Проверени са близо 14 000 пешеходни пътеки в страната. Данните
Коментари Харесай

Цацаров: Фрапиращи пропуски по пешеходните пътеки в страната


Проверени са близо 14 000 пешеходни пътеки в страната. Данните демонстрират фрапиращи пропуски. Това съобщи основният прокурор Сотир Цацаров на конференция, на която бяха показани резултатите от инспекциите на пешеходните пътеки в цялата страна, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Цялостната инспекция бе предоставена на 27 декември 2017 година и трябваше да бъде открито сходството на пешеходните пътеки с нормативните условия.

Проверките демонстрираха съществени нарушавания, открити са отчайващи дефицити, да вземем за пример два пъти повече изчезнали знаци от наличните в доста области. Показват погрешно разположение на пешеходните пътеки. Неправилно маркиране, неправилна сигнализация, заяви Цацаров. Не одобрявам и не предизвиквам споделената отговорност на институциите да се размива съответната отговорност на всяка една обособена институция, в това число и прокуратурата, сподели още Цацаров.

„ Аз разгадавам Министерството на районното развиване и благоустройството, с изключение на съставянето на указател на пешеходните пътеки в страната, какъвто ангажимент към този момент е стихотворец от министър Нанков, в къс период да показа предложение за смяна на нормативната уредба, тъй че инспекции като тази да се вършат годишно на територията на цялата страна, а неизпълнението на отговорностите да има за последица съществени наказания. Министерството на вътрешните

работи следва да употребява в рамката на инспекцията и нейното завършване всички благоприятни условия, които настоящото законодателство дава, с цел да наложи стопаните на пътя, без значение дали приказваме за улици в обитаемото място или част от републиканската пътна мрежа, да отстранят нарушаванията за период не по-дълъг от 30 юни 2018 година “, акцентира Цацаров. Предвидени са наказания в размер сред 2 000 и 7 000 лв. при несъблюдение на предписанията. Според Цацаров, е неприличен описът с областите, в които има най-вече нарушавания. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР