Провела се е няколкочасова спасителна акция“, обясни той. Григоров уточни,

...
Провела се е няколкочасова спасителна акция“, обясни той. Григоров уточни,
Коментари Харесай

Извънредна Информация! Лавина Помете Банско! Пронизващи Викове, Снежната Стихия Отнесе С Мощната Си Сила

Провела се е няколкочасова избавителна акция “, изясни той. Григоров посочи, че спасителите са забелязали борда на сноубордиста, който се е виждал над падналия сняг. „ Извадили са сноубордиста в безсъзнание и с глътнат език. Успели са да го реанимират и да го предадат жив на медицински екип “, добави той.

Христо Григоров прикани да не се влиза по писти, които са необработени. „ Не рискувайте живота си. Планината е хубава, удоволствието от адреналина също, само че рискът, когато се кара по този начин безразсъдно води до тежки последици “, добави той.

През март 2017 година 23-годишен скиор, наследник на планински избавител, почина под лавина в Банско. Младият мъж самичък е провокирал свличането. Той е карал отвън пистите на място неразрешено за ски и сноуборд, по един от най-опасните улей под връх Тодорка.

Лавината застига 23-годишния скиор след рисково каране по по този начин наречения тризъбец. Момчето било с другари, които подали сигнала в планинската работа и се пробвали да го спасят, само че не съумели.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР