Провеждат се разговори с държавите-членки на Европейския съюз дали външните

...
Провеждат се разговори с държавите-членки на Европейския съюз дали външните
Коментари Харесай

Границите на ЕС може да останат запечатани и след Великден

Провеждат се диалози с държавите-членки на Европейския съюз дали външните граници на общността да останат затворени и след Великден поради пандемията от ковид, съобщи ръководителят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен в изявление за френското радио " Европа 1 ".

Еврокомисията реши да запечата външните си граници за 30 дни на 17 март.

Фон дер Лайен посочи, че тази мярка е била възприета доста добре от страните-членки, отбелязва Ройтерс. Според нея те са осъзнали нуждата от ограничаването, чиято цел е била да се попречи на хора, които не живеят в Европейски Съюз, да идват на лекуване в Европа, тъй като системата за здравна помощ на европейските страни така и така е изцяло претрупана.

В същото време тя разкритикува решението на доста европейски страни да затворят граници вътре в Европейски Съюз. " Още в самото начало на рецесията доста страни демонстрираха наклонността да се безпокоят единствено за личните си проблеми. Разбира се, сходен метод е нежелан. Ние положихме значително старания, с цел да променим този нрав ", акцентира Фон дер Лайен, представена от Ройтерс.

Председателката на Европейската комисия още веднъж разяснява, че идващият бюджет на Европейски Съюз ще би трябвало да е във формата на нов проект " Маршал ", с цел да бъде обезпечено възобновяване на Европа от рецесията с ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР