Провеждат се две полицейски операции за намаляване на пътните инциденти

...
Провеждат се две полицейски операции за намаляване на пътните инциденти
Коментари Харесай

КАТ пази децата на пътя през лятото

Провеждат се две полицейски интервенции за понижаване на пътните произшествия през лятото.

От 15 юни е в ход обичайна акция на полицията " Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя ". Тя ще продължи до 31 август, а задачата й е запазване живота и здравето на децата през летните ваканционни дни, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Акцията е разграничена на 2 стадия. Първият обгръща последните две седмици на юни и включва засилено полицейско наличие към учебните заведения, където засилено се следи за сигурността на децата и техните придружители. Полицията ревизира за вярното транспортиране на деца и потреблението на детски предпазни системи, прекъсване на подобаващи места за слизане на децата-пътници, без да бъде заплашен техният или животът на други деца, идващи или тръгващи от учебно заведение. Специално внимание се обръща и на родителите-пешеходци, които съпровождат децата си, като ще се следи пресичането да става единствено на избраните за това места. Полицията насочва и съответни рекомендации за сигурност.

www.mvr.bg/opp/полезна-информация1/правила-и-препоръки/ваканция-да-пазим-децата-на-пътя---2022-г

Паралелно с " Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя " от 15 юни се организира и другата обичайна акция на полицията за ограничение на пътнотранспортния травматизъм - " Безопасно лято! ". До 15 септември пътните служители на реда ще подкрепят трафика и ще наблюдават за нарушавания, а в съботните вечери ще има засилени инспекции за шофиране след приложимост на алкохол и за превишена скорост. Организират се и полицейски екипи, които да наблюдават за нарушавания в дребни обитаеми места и към увеселителни заведения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР