Провеждащият се два пъти на десет години партиен конгрес в

...
Провеждащият се два пъти на десет години партиен конгрес в
Коментари Харесай

Партийният конгрес разкри натиска върху КНДР

Провеждащият се два пъти на 10 години партиен конгрес в КНДР разкри натиска върху стопанската система на страната на фона на епидемията от ковид, интернационалните наказания и влезлите в задънена улица нуклеарни договаряния със Съединени американски щати, разясняват анализатори, представени от Агенция Франс Прес.
 Ким: Северна Корея би трябвало да укрепи нуклеарния си капацитет
Ким: Северна Корея би трябвало да укрепи нуклеарния си капацитет

На закриването на партийния конгрес

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун неведнъж се извини за позволените неточности по време на ръководството на стопанската система и даде обещание по-голям разцвет в бъдеще. Разглеждано като опит за усилване на персоналната си власт, Ким Чен-ун бе назначен за общоприет секретар на Корейската работническа партия . Преди тази купа бе непокътната единствено за татко му и дядо му.

В същото време Ким изпрати обръщение на новата администрация на Джо Байдън, която ще встъпи в служба на 20 януари, че Пхенян ще продължи да уголемява арсенала си, в случай че Съединени американски щати не създадат отстъпки.

8-дневният конгрес на Корейската работническа партия се организира по време на сурова зима и завърши във вторник , седмица преди встъпването в служба на Байдън.
 Ким низвергна сестра си, в профил я от Политбюро на партията
Ким низвергна сестра си, в профил я от Политбюро на партията

Въпреки че към момента е член на Централния комитет на партията страна

Пхенян осъзна нуждата от анулация на някои наказания, в случай че желае да развие стопанската система си , означават анализатори, само че за момента не демонстрира подготвеност да спре нуклеарната и ракетната стратегия.

Вместо това Ким дефинира Съединени американски щати като главния зложелател на КНДР и се закани да усили нуклеарния боеприпас на страната. Той разкри и проекти за довеждане докрай построяването на нуклеарна подводница, както и лист с задачите за основаването на разнообразни оръжия.
 Ким Чен-ун става общоприет секретар на ръководещата партия
Ким Чен-ун става общоприет секретар на ръководещата партия

Символичният ход цели да затвърди още повече въздействието му в КНДР

Президентството на Байдън е предизвикателство за Пхенян, защото демократът е обвързван с метода " стратегическо самообладание " на Барак Обама и се чака да се върне към обичайна дипломация, която изисква огромен прогрес на работно равнище преди среща на върха.

" Те явно вършат това, което постоянно са правили ", разяснява Андрей Ланков, шеф на Korea Risk Group. Предизвикват рецесия, повишават напрежението, припомнят на Джо Байдън, че съществуват, акцентира специалистът.
 Ким Чен-ун назова Съединени американски щати
Ким Чен-ун назова Съединени американски щати " най-големия зложелател " на Северна Корея

Севернокорейският водач се закани да продължи с нуклеарната стратегия

Но опциите за огромни провокации от КНДР като нуклеарни проби и тествания на междуконтинентални балистични ракети са лимитирани, освен поради риск от разгневяване на основния съдружник Китай, от който Северна Корея е подвластен.

В приветствена депеша китайският президент Си Дзинпин съобщи, че двете страни би трябвало дружно да пазят районния мир, непоклатимост, развиване и разцвет.
 Ким Чен-ун отново протяга ръка към Южна Корея
Ким Чен-ун отново протяга ръка към Южна Корея

Пхенян отново търси нормализация

Пред хиляди делегати Ким призна, че са позволили неточности при осъществяването на проектите за икономическо развиване в съвсем всички сфери. Той дефинира последните пет години като " най-лошото от най-лошото " време за страната.

Една евентуална причина за признанието е, че страната е в тежко положение и в действителност не може да скрие или да отхвърли истината , която е явна за всички, разяснява Со Ким от RAND Corporation.
 Ким Чен-ун призна неуспеха на икономическата петилетка на партията
Ким Чен-ун призна неуспеха на икономическата петилетка на партията

Очакват се промени измежду управлението

Според специалиста вместо да прикрие тази сурова действителност режимът е избрал да признае, че нещата са много зле.

Но партията реши, че най-хубавото решение за справяне с неуспехите при икономическото обмисляне е по-голямо икономическо обмисляне.

Хари Казианис, шеф по корейските проучвания в Центъра за национални ползи, основан във Вашингтон институт, съобщи, че на този стадий се изключват пазарни промени.
 Ким Чен-ун приготвя конгреса за приемане на новата петилетка
Ким Чен-ун приготвя конгреса за приемане на новата петилетка

Лидерът на КНДР Ким Чен-ун ръководи среща на Политбюро

Ким се опасява от всевъзможен тип противоречие. Той знае, че комерсиалната класа в КНДР е придобила въздействие и не желае да се конкурира с никого за власт, счита специалистът.

Конгресът избра Ким за общоприет секретар, което е в прорез с традицията водачите да получават купите си посмъртно.

Основателят Ким Ир Сен, дядото на Ким Чен-ун, публично остава " безконечен президент " , до момента в който татко му Ким Чен Ир е " безконечен общоприет секретар " на партията.

Експерти означиха, че решението има за цел да затвърди легитимността на Ким като правоприемник на кръвната линия Пектусан , както ръководещата фамилия е известна.

Според Со Ким общественото признание от партията за позволените неточности евентуално е деликатно квалифицирано, с цел да укрепи властта на Ким Чен-ун и да стимулира хората да застанат зад управлението.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР