Провеждането на тестове за COVID-19 сред учениците в Асеновград от

...
Провеждането на тестове за COVID-19 сред учениците в Асеновград от
Коментари Харесай

Над 300 са учениците със зелен сертификат в Асеновград

Провеждането на проби за COVID-19 измежду учениците в Асеновград от началото на новата година досега протича обикновено, без усложнения. Тестването за учебния личен състав се прави два пъти седмично – в понеделник и четвъртък, а за децата единствено един път, в понеделник. Резултатите от 10.01.22 година сочат, че има четири позитивни проби на възпитаници - по една в ОУ „ Христо Ботев “, ОУ „ Петко Каравелов “, ОУ „ Панайот Волов “ и ПГ „ Цар Иван Асен II “. Два са позитивните проби пък при педагогическия личен състав, както и на един чиновник от непедагогическия личен състав - в СУ „ Свети Свети Кирил и Методий “.

На територията на община Асеновград към 10.01.22 година 78% от учениците се образоват присъствено. 16 паралелки (от общо 253) организират образование от разстояние в електронна среда. Има и такива, сложени под карантина. Община Асеновград твърди, че до момента не е имало случай на дефицит на проби. От всички възпитаници в Асеновградско, 335 имат документи, издадени след открито съществуване на антитела или сложена ваксина, като броят им прогресивно се усилва.

Относно COVID-ситуацията в детските градини на територията на община Асеновград - все още са карантинирани три групи с общо 70 деца - по една от ДГ „ Никола Вапцаров “, ДГ „ Мир “ и ДГ „ Надежда “. Причина за карантината е открито едно дете с позитивна проба, два позитивни резултата от проби на педагогичен личен състав и един на непедагогически личен състав в градините.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР